Breaking News

Εκπαίδευση

Αναστάτωση σε γονείς και τελειόφοιτους από ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για αλλαγές στα επιστημονικά πεδία πρόσβασης για τα Πανεπιστήμια και Ανώτερες Σχολές της Ελλάδας, έχει προκληθεί αναστάτωση στους τελειοφοίτους και στους γονείς τους, αναφέρει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης.

`Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και καταθέτουμε τη διαμαρτυρία μας, για το γεγονός ότι οι αλλαγές αυτές ανακοινώθηκαν την τελευταία στιγμή και μόλις λίγες μέρες πριν οι τελειόφοιτοι κληθούν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους για να έχουν δικαίωμα να παρακαθίσουν στις Παγκύπριες εξετάσεις` αναφέρεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με αλλαγές φέτος οι Παγκύπριες Εξετάσεις

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι  οι αλλαγές αυτές δημιουργούν ανισότητες μεταξύ των υποψηφίων, γεγονός που από μόνο του παραβιάζει την ισότητα και τη δικαιοσύνη που πρέπει να επικρατεί στην Παιδεία.

“Μας ανησυχεί έντονα το γεγονός ότι η χρονική περίοδος που ανακοινωθεί γίνει οι αλλαγές, δεν δίνει επαρκή χρόνο σωστής και ολοκληρωμένης ενημέρωσης των υποψηφίων από τους Συμβούλους των σχολείων, τόσο για τις νέες επιλογές που έχουν, όσο και για τον ορθό τρόπο συμπλήρωσης της αίτησης. Οι αλλαγές αυτές δεν πρέπει να ισχύουν από αυτήν τη σχολική χρονιά, αλλά για την επόμενη, ούτως ώστε να εκλείψουν τα πιο πάνω προβλήματα` αναφέρουν.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία έχει προβεί από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης σε προφορικά και γραπτά διαβήματα προς το Υπουργείο, ζητώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το καλό των τελειοφοίτων.

“Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να προβεί στις απαραίτητες παραστάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας για διόρθωση της υφιστάμενης κατάστασης” καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: philenews

Σχετικά νέα

X
Translate »