Breaking News

Δελτία Τύπου

Ανακοινώθηκε και επίσημα η Biennale Larnaca 2018

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσημη ανακοίνωση της Biennale Larnaca 2018 την περασμένη Τρίτη 14/3/2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Συνεργατικής Αμμοχώστου Λάρνακας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Λάρνακας κ. Αννίτα Δημητρίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λάρνακας, ο Ιδρυτής του Μουσείου Πιερίδη κ. Δημητράκης Πιερίδη μαζί με τον Διευθυντή του Μουσείου κ. Peter Ashdjian, η Πρόεδρος του ΕΚΑΤΕ κ. Κατίνα Κώστα, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού ομίλου ΑΡΤΙΟΝ Λάρνακας και Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κεραμιστών κ. Φώτος Δημητρίου, η Εκπρόσωπος του ΕΚΑΤΕ Λάρνακας κ. Αντρούλα Αντωνιάδου, γνωστοί και νέοι καλλιτέχνες της Λάρνακας καθώς και επιχειρηματίες και φορείς της πόλης του Ζήνωνα.

Στο πάνελ βρίσκονταν:
ο επιμελητής της Μπιενάλε Λάρνακα 2018, Βασίλης Βασιλειάδης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της έκθεσης που θα είναι “Δοχείο – Περιεχόμενο”, καθώς και κάποιες βασικές αρχές που αφορούν τις συμμετοχές στην Μπιενάλε.


Εκ των διοργανωτών  μίλησε ο εικαστικός Μιχαήλ  Ηλία, ο οποίος αναφέρθηκε  για το όραμα και την υλοποίηση της Μπιενάλε Λάρνακα 2018 καθώς και για τους όρους συμμετοχής.
O δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής πολιτισμού του δημοτικού συμβουλίου Λάρνακας Άθως Καζαντζής ο οποίος τόνισε την μέγιστη στήριξη του Δήμου Λάρνακας, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου, σε αυτό το μεγάλο πολιτιστικό εγχείρημα που θα αποτελεί ορόσημο για τα πολιτιστικά της Λάρνακας αλλά και της Κύπρου γενικότερα.


Η δημοσιογράφος και Εκπρόσωπος Τύπου της Μπιενάλε Λάρνακα 2018 Γιώτα Δημητρίου η οποία κάλεσε όλα τα ΜΜΕ τοπικά αλλά και Παγκύπρια όπως στηρίξουν με διάφορους τρόπους την πρώτη Μπιενάλε που διοργανώνεται στο τόπο μας, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί με τη μέγιστη επιτυχία το μεγάλο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός που θα βάλει τη Κύπρο σε καινούριους πολιτιστικούς χάρτες. Επίσης κάλεσε διάφορους φορείς και οργανώσεις όπως στηρίξουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν. Η Γιώτα Δημητρίου αφού αναφέρθηκε στην ιστορία της Μπιενάλε, τόνισε ότι ο μεγάλος αυτός πολιτιστικός θεσμός ανέδειξε νέες καλλιτεχνικές τάσεις και ρεύματα, αναγνώρισε το έργο καταξιωμένων δημιουργών και κατάφερε μέσω των εθνικών συμμετοχών να βοηθήσει στην προώθηση του έργου των εικαστικών καλλιτεχνών που προέρχονται από χώρες της περιφέρειας του παγκόσμιου καλλιτεχνικού συστήματος.
Κλείνοντας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Μπιενάλε Λάρνακα 2018 θα ανοίξει καινούρια παράθυρα στο κόσμο της τέχνης και των εικαστικών στον τόπο μας και θα εμπνεύσει και άλλους έτσι ώστε όλοι μαζί να πάρουμε τον πολιτισμό στη πόλη του Ζήνωνα αλλά και στην Κύπρο γενικότερα, κάποια βήματα πιο μπροστά.


Η Υπευθυνη προώθησης διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης και υπεύθυνη οργάνωσης και συντονισμού παράλληλων εκδηλώσεων της Μπιενάλε Λάρνακα 2018 Μαρία Παπαδοπούλου η οποία αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα της Μπιενάλε Λάρνακα η οποία έχει την διεύθυνση www.biennalelarnaca.com και μέχρι τις αρχές Απριλίου θα είναι όλες οι επιλογές σε πλήρη λειτουργία. Η Μαρία Παπαδοπούλου τόνισε ότι θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση και προώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης : Facebook Instagram Twitter και όλοι οι λογαριασμοί θα έχουν την επίσημη ονομασία Biennale Larnaca, ενώ τα hashtags που θα χρησιμοποιούνται για αναφορές στην εκδήλωση θα είναι: #biennalecyprus #larnacabiennale #biennalelarnaca18.


Επίσης αναφέρθηκε και στις παράλληλες εκδηλώσεις της Μπιενάλε που θα αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της κύριας εκδήλωσης και θα είναι για όλη την χρονική περίοδο της κύριας έκθεσης, δηλαδή από τις 17 Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2018. Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, performances, προβολές ταινιών Κυπρίων σκηνοθετών ή άλλων, συζητήσεις, έκθεση εφαρμοσμένων τεχνών, human library, μουσικές εκδηλώσεις με καλλιτέχνες και συγκροτήματα, συναντήσεις καλλιτεχνών και ποιητικές βραδιές. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για κάποιες εκδηλώσεις και έγινε ανοικτό κάλεσμα προς όλους οι οποίοι θα ήθελαν να ενταχθεί μια εκδήλωση τους στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της Μπιενάλε Λάρνακας όπως δηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους. Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι βασισμένες στο θέμα της Μπιενάλε, “Δοχείο – Περιεχόμενο”. Η διαδικασία ένταξης παράλληλων εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει την εκδήλωση ενδιαφέροντος και τεκμηριωμένη ανάλυση της ιδέας με την αποστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: biennalelarnaca@gmail.com.


Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι στις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Με την υποβολή πρότασης θα μπορεί να γίνεται και συνάντηση με τους υπεύθυνους της Μπιενάλε Λάρνακα 2018 για περαιτέρω συζήτηση. H Μαρία Παπαδοπούλου σημείωσε ότι κατά το χρονικό διάστημα υποβολής προτάσεων όλες οι εισηγήσεις θα αξιολογούνται από τους διοργανωτές της Μπιενάλε Λάρνακας και τον επιμελητή κ. Βασιλειάδη και θα πρέπει να λαμβάνεται η τελική τους έγκριση για ένταξη στο πρόγραμμα.

Στην εκδήλωση δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκομένους να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές της μεγάλης αυτής πολιτιστικής διοργάνωσης και όπως ανακοινώθηκε όσοι συμμετάσχουν ως εθελοντές θα τους δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Με το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση και στη συνέχεια δεξίωση.

Σχετικά νέα

X
Translate »