Εκπαίδευση

Αναθεωρημένη πρόταση Χαμπιαούρη για τετράμηνες εξετάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Συμβιβαστική πρόταση για την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο στη Μέση Εκπαίδευση κατέθεσε σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής επιτροπής Παιδείας ο Κώστας Χαμπιαούρης. Προτείνει να εφαρμοστεί πιλοτικά ο θεσμός από την επόμενη σχολική χρονιά μόνο στην Α΄Λυκείου. Καλεί τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους γονείς σε εντατικό διάλογο διάρκειας μιας βδομάδας ώστε την επόμενη Τετάρτη να παρουσιάσει στην επιτροπή παιδείας την ολοκληρωμένη πρόταση.

Κώστας Χαμπιαούρης – Υπουργός Παιδείας
“Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες, δεν θέλουμε να υπάρξει σύγκρουση και να είμαστε δογματικοί. Να εφαρμόσουμε το θεσμό των εξετάσεων πιλοτικά στην πρώτη Λυκείου, να πάρουμε μια ανατροφοδότηση, να συνεχίζουμε το διάλογο και να κάνουμε βελτιωτικές κινήσεις”.

Γιάννος Σωκράτους – Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ
“Η ΟΕΛΜΕΚ θα προσέλθει στο διάλογο, ο οποίος να σημειώσουμε ότι γίνεται μετά από πολλή καθυστέρηση. Εμείς αμέσως μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του περασμένου Φεβρουαρίου είχαμε ζητήσει την έναρξη διαλόγου και έστω και τώρα λίγο μετά το κλείσιμο της Βουλής θα είμαστε εκεί.”

Τα πυρά του προς την ΟΕΛΜΕΚ έστρεψε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας.

Κυριάκος Χατζηγιάννης – Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας
“Και δεν υπάρχει και εμπιστοσύνη να το ομολογήσουμε ότι ακόμα και όλα αυτά να τα θεσμοθετήσουμε ως βουλή η ΟΕΛΜΕΚ θα έρθει να τα εφαρμόσει ή θα κλείνει τα σχολεία ξεκάθαρα για να μην τα εφαρμόζει ούτε αυτά”.

Παύλος Μυλωνας – Βουλευτής ΔΗΚΟ
“Εμείς θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια της συνεννόησης και καλό θα ήταν τόσο το Υπουργείο όσο και Συνδικαλιστικές οργανώσεις να δείξουν πνεύμα καλής θέλησης ώστε να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν”.

Μιχάλης Γιωργάλλας – Βουλευτής Αλληλεγγύης
“Το σχολικό έτος προσφέρεται για να υπάρξει η αναγκαία προετοιμασία με μείωση της ύλης επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σταδιακής εφαρμογής ιδιαίτερα του θεσμού των εξετάσεων”.

Αμετακίνητο από τη θέση του παραμένει το ΑΚΕΛ το οποίο ζητά αναβολή του θεσμού των εξετάσεων για ένα χρόνο.

Γιώργος Γεωργίου – Βουλευτής ΑΚΕΛ
“Η πρόταση του Υπουργού Παιδείας για μια πειραματική εφαρμογή των τετραμήνων για την Α Λυκείου δεν μας βρίσκει σύμφωνους καθώς είναι εσπευσμένη και έρχεται με μεγάλη  καθυστέρηση, δεν θα συναινέσουμε να γίνουν τα παιδιά μας πειραματόζωα”.

Ο Κώστας Χαμπιαούρης δήλωσε πως οι εξετάσεις του πρώτου τετραμήνου θα πραγματοποιούνται τον Δεκέμβριο και του δεύτερου τον Μαϊο. Στο βαθμό θα περιλαμβάνεται και η προφορική εξέταση. Το κεντρικό διαγώνισμα θα το αναλάβει το Υπουργείο, θα είναι κοινό για όλους τους μαθητές, γεγονός που όπως υπογράμμισε θα αναβαθμίσει και το απολυτήριο.

Σχετικά νέα

X
Translate »