Εκπαίδευση

Αναβολή ενός έτους στις εξετάσεις τετραμήνων αποφάσισε η Βουλή

Η Ολομέλεια της Βουλής υπερψηφίζοντας πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, αφού υπερψήφισε τροπολογία του ΔΗΚΟ ανέστειλε για ένα χρόνο την εφαρμογή του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνων στα δημόσια σχολεία μέσης εκπαίδευσης.

Η τροπολογία του ΔΗΚΟ υπερψηφίστηκε με 28 ψήφους υπέρ, 15 εναντίον και 3 αποχές και την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ με 29 ψήφους υπέρ, 14 εναντίον και 2 αποχές.

Η πρόταση νόμου προέβλεπε να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εξετάσεις στο τέλος του πρώτου τετραμήνου στα δημόσια σχολεία μέσης εκπαίδευσης.   Ειδικότερα, γινόταν εισήγηση να μη διενεργούνται εξετάσεις στο τέλος του πρώτου τετραμήνου, αλλά μόνο στο τέλος του δεύτερου τετραμήνου.

Η τροπολογία του ΔΗΚΟ σύμφωνα με την επεξήγηση του εισηγητή της, Πανίκου Λεωνίδου είναι η αναστολή του θεσμού των εξετάσεων ανά τετράμηνο ώστε να δοθεί χρόνος διεξαγωγής ολοκληρωμένης μελέτης και ετοιμασίας συνολικής πρότασης για την αξιολόγηση κάθε μαθητή, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από τη σχολική χρονιά 2019-2020 στις Α’ και Β’ τάξεις Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Επιπρόσθετα σύμφωνα με τον κ. Λεωνίδου θα δοθεί χρόνος για επίλυση από μέρους του Υπουργείου Παιδείας των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται σήμερα και να αποφευχθεί τυχόν θυματοποίηση των μαθητών.

Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ είπε ακόμα ότι ο νέος Υπουργός προσπάθησε μέσα από διάλογο να δημιουργήσει προϋποθέσεις επίλυσης του προβλήματος.

Ο Λίνος Παπαγιάννης του ΕΛΑΜ δήλωσε ότι το κίνημα θα υπερψηφίσει την πρόταση νόμου και την τροπολογία Λεωνίδου.

Ο Γιώργος Γεωργίου του ΑΚΕΛ επαρχίας Λάρνακας είπε πως το ΑΚΕΛ συνηγορεί την τροπολογία του ΔΗΚΟ για αναβολή ενός έτους.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »