Breaking News

Έχουμε θέμα

Αλυκή Λάρνακας: Τρόμος για τα φλαμίνγκο από τους επισκέπτες – Τι αναφέρει ο Ανώτερος Λειτουργός της Υπ. Θήρας(vid)

Σε αυστηρές συστάσεις προβαίνει η Υπηρεσία Θήρας, καθώς κάποιοι παρενοχλούν τα πανέμορφα φλαμίγκο στην περιοχή της Αλυκής, στη Λάρνακα.

Τις τελευταίες μέρες έχει περιέλθει στην αντίληψη των αρμοδίων πως αρκετοί περιηγητές που επισκέπτονται την περιοχή,  με σκοπό να τα φωτογραφίσουν, πλησιάζουν τόσο κοντά, που αυτά τρομοκρατούνται και φεύγουν.

Κάποιοι μάλιστα δεν δίστασαν να μπουν στην Αλυκή, με το ποδήλατο.

Αν το φαινόμενο συνεχισθεί, τότε υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο,  τα πουλιά να φύγουν για πάντα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, έρχονται με σκοπό να ξεχειμωνιάσουν και να τραφούν σε πλήρη ησυχία,, για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Οι περιηγητές θα πρέπει να εισέρχονται στον χώρο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Θήρας, έχοντας ως κύριο γνώμονα τον σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν οι παραβάτες δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της Θήρας, τότε θα τιμωρούνται παραδειγματικά.

Το κοινό προτρέπεται να χρησιμοποιεί τα πτηνοπαρατηρητήρια που υπάρχουν στην περίμετρο της περιοχής και και όχι να εισέρχεται εντός της Αλυκής.

Πέρα απο την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η μαζική εκδίωξη των φλαμίνγκο, δυνατόν να δημιουργήσει και προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των πτήσεων, στο παρακείμενο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »