Αναπτυξιακά Έργα

Αισιόδοξος ο Υπουργός για την υλοποίηση του έργου ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού /μαρίνας

Τα ονόματα των προσφοροδοτών που θα περάσουν στον δεύτερο και πιο κρίσιμο μέρος της διαδικασίας ανάθεσης της υλοποίησης του έργου ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού /μαρίνας Λάρνακας, θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, που χθες προήδρευσε σύσκεψης της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Ο Υπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει κάποια συμφωνία- επιλογή του επενδυτή. Το ενδιαφέρον των δυνάμει επενδυτών είναι σοβαρό και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, ανέφερε ο Υπουργός.

Η αξιολόγηση των προτάσεων διενεργείται από αρμόδια επιτροπή και τους συμβούλους του Υπουργείου Μεταφορών και είχε ανακοινωθεί ότι θα ολοκληρωνόταν τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.

Στη συνάντηση της ΕΤΑΠ με τον Υπουργό παρέστησαν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, εκπρόσωποι των Κοινοτικών Συμβουλίων Πύλας και Ορόκλινης, εκπροσωποι του ΚΟΤ, των Συνδέσμων Ξενοδόχων και του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το ζήτημα με το ναυάγιο Ζηνοβία, η ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού της Λάρνακας, θέματα που αφορούν το οδικό δίκτυο και την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε σε έργα που δρομολογούνται με κονδύλια από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία και σε έργα τα οποία έχουν καθυστερήσει όχι μόνο εξ υπαιτιότητας της κυβέρνησης αλλά και τοπικών αρχών, όπως είπε ο Υπουργός.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, Ντίνος Λευκαρίτης επεσήμανε την προοπτική που υπάρχει, όπως είπε για να γίνουν σύντομα κάποια έργα, όπως ο δρόμος Λάρνακας – Δεκέλειας που αναμένεται να αρχίσει εντός των επόμενων μηνών.

Σχετικά με τα ξενοδοχεία που έχουν εγκαταλειφθεί στην περιοχή, ο  Πρόεδρος της ΕΤΑΠ εισηγήθηκε να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι ιδιώτες για να διορθώσουν τα ξενοδοχεία τους, προσθέτοντας περισσότερες κλίνες στην Λάρνακα και όφελος προς τους ίδιους τους ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων.

Σχετικά νέα

X
Translate »