ΑΕΚ

ΑΕΚ: Aνακοίνωσε την συμφωνία με τον Jean-Luc Gbayara Assoubre.

Στο μεσοδιάστημα των αναμετρήσεών τους με την Ντάνταλκ στο β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ η ΑΕΚ ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Ζαν-Λικ Γκμπαγιαρά Ασουμπρέ.

Πρόκειται για 25χρονο δεξιοπόδαρο εξτρέμ από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος γαλουχήθηκε στις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ και την τελευταία τετραετία αγωνιζόταν στη β’ κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος με τη φανέλα της Ταραγόνα.

Ο βραχύσωμος (1,72μ.) ποδοσφαιριστής βρίσκεται ήδη στο νησί μας και έχει περάσει από ιατρικές εξετάσεις, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Το παρ’ ολίγον μοιραίο ατύχημα
Ότι ο νεοφερμένος άσος της ΑΕΚ ευρίσκεται στη ζωή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Ακίλε (Αχιλλέα) Εμανά και στην καθοριστική παρέμβασή του στην αναμέτρηση Αλμερία-Ταραγόνα στις 7 Μαΐου 2016.
Στο 50ό λεπτό εκείνου του αγώνα ο Ασουμπρέ έπεσε άσχημα στο έδαφος έπειτα από εναέρια διεκδίκηση της μπάλας. Κατά την ανώμαλη προσγείωσή του χτύπησε το κεφάλι του και στην προσπάθειά του να ξανασηκωθεί ήταν εμφανές πως αντιμετώπιζε πρόβλημα, καθώς δεν πατούσε καλά στα πόδια του.
Ο συμπαίκτης του από το Καμερούν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης, έτρεξε πίσω του, τον σταμάτησε και κάλεσε τον μεν διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι, τους δε γιατρούς και τραυματιοφορείς να μπουν στον αγωνιστικό χώρο.

Δείτε το περιστατικό:

Ακολούθως ο Ασουμπρέ μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου και με ασθενοφόρο διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου επί μία ημέρα υποβαλλόταν σε ιατρικές εξετάσεις. Η τελική διάγνωση έδειξε ελαφρύ εγκεφαλικό τραύμα, το οποίο όμως δίχως την άμεση αντιμετώπιση θα μπορούσε να είχε προκαλέσει εγκεφαλικό αγγειακό ατύχημα που θα άφηνε τον παίκτη στον τόπο!

Η διακομιδή του παίκτη στο νοσοκομείο:

Σχετικά νέα

X
Translate »