ΑΕΚ

ΑΕΚ: «Λουκέτο» και στην Τρέντσιν!

Τις προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της δεύτερης συμμετοχής της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θέλει να διαμορφώσει απόψε η ΑΕΚ, η οποία φιλοξενείται από την Τρέντσιν στη Ζίλινα (19:30, CytavisionSports3). Το ουδέτερο της έδρας αντισταθμίζεται από τον τεχνητό χλοοτάπητα, στον οποίο θα κληθούν να προσαρμοστούν άμεσα οι Λαρνακείς.

Οι «κιτρινοπράσινοι» προέρχονται από τρεις διαδοχικές νίκες και είναι η μοναδική ομάδα με απαραβίαστη εστία στο τρέχον Γιουρόπα Λιγκ. Το ιδεατό σενάριο για τον Άντονι Ιραόλα (σ.σ. πιθανότατα δεν θα είναι στον πάγκο ένεκα της αποβολής του στον εντός έδρας αγώνα με τη Στουρμ Γκρατς) είναι η επέκταση και των δύο σερί, καθώς θα καταστήσουν την ομάδα του φαβορί για την πρόκριση.

Η πρόκριση των Σλοβάκων επί της Φέγενοορντ (με θρίαμβο στο εντός έδρας παιχνίδι) λειτουργεί ως προειδοποιητικό καμπανάκι για την ΑΕΚ, η οποία θα βρει απόψε απέναντί της μια ομάδα που σκοράρει κατά μέσο όρο 2,5 γκολ ανά παιχνίδι και έναν επιθετικό (Αντόνιο Μάνσε) που αριθμεί ήδη μισή ντουζίνα γκολ στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «κιτρινοπράσινοι» έχουν φυσικά στις τάξεις τους τον ευρισκόμενο σε δαιμονιώδη φόρμα Ιβάν Τριτσκόφσκι ως αντίπαλο δέος, ενώ δεν αναμένεται να παρεκκλίνουν από το γνωστό 4-3-3 δίχως εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Χέφελ, Ακοράν και Γιάννου βρίσκονται στο όριο των καρτών και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προκειμένου να είναι διαθέσιμοι και στο παιχνίδι στη Λάρνακα.

Σχετικά νέα

X
Translate »