Breaking News

ΑΕΚ

ΑΕΚ-Ερμής 1-0: Πήρε την ουσία και… άνοιξε τις αποστάσεις

Η ΑΕΚ πήρε την ουσία κόντρα στον Ερμή, αφού κέρδισε δύσκολα με 1-0 και πήγε στο +5 από τη δεύτερη θέση και τον ΑΠΟΕΛ.
Με αυτή τη νίκη η ΑΕΚ έφτασε στους 31 βαθμούς και επέστρεψε στις νίκες μετά την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Ντα Σίλβα στο 58’ που έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του.

Η ομάδα του Ιδιακέθ ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε το ζητούμενο που ήταν το γκολ, το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος και πήρε μια μεγάλη νίκη που βάζει πίεση πλέον στις ομάδες που ακολουθούν. Ο Ερμής στάθηκε καλά στο πρώτο ημίχρονο, πιέστηκε στο δεύτερο και δεν κατάφερε να φύγει με βαθμολογικό κέρδος από την ΑΕΚ Αρένα

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στον αγώνα, ωστόσο η πίεση που έβαλε στην άμυνα του Ερμή δεν έφερε αποτέλεσμα. Με την πάροδο του χρόνου ο Ερμής ισορρόπησε τον αγώνα, κράτησε μπάλα και δεν ανησύχησε σχεδόν σε κανένα διάστημα του πρώτου ημιχρόνου.

Η ομάδα του Ιδιακέθ παρά την κατοχή της μπάλας, ήταν προβλεπτή και δεν μπόρεσε να απειλήσει και να βάλει πίεση στην άμυνα του Ερμή, με αποτέλεσμα να μην φτιάξει τη μεγάλη φάση για να σκοράρει.

Καλύτερη ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 44’ με τον Άλβες που σημάδεψε το δοκάρι, ωστόσο ο βοηθός υπέδειξε τον Βραζιλιάνο λανθασμένα σε θέση οφσαιντ. Από την άλλη ο Ερμής βρήκε 2-3 καλές ευκαιρίες στην αντεπίθεση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αλλαγμένη προς το καλύτερο η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να πάρει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, βάζοντας αρκετή πίεση στον Ερμή. Η πίεση αυτή έφερε αποτέλεσμα στο 58’ όταν ο η ΑΕΚ με αυτογκόλ του Ντα Σίλβα άνοιξε το σκορ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χαραλαμπίδη.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ διαχειρίστηκε σωστά το υπερ της σκορ και κράτησε το πολύτιμο τρίποντο μέχρι το τέλος.
ΑΕΚ: Μίνιο (78’ Γιωργαλλίδης) , Ορτίθ, Γκαρίδο, Καταλά, Μοϊσόφ, Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Ακοράν, Χαραλαμπίδης, Τέτε (71’ Εγγλέζου), Άλβες (82’Λαμπάν).
Ερμής: Στυλιανού, Μπενγκά, Αρτάμπε (90’ Αντωνίου), Ντε Μέλο, Μαρτίνιουκ(75’ Μασίνουα), Άλμπα, Χριστόφ, Ντε Βρίσε, Χριστοφή, Μπάουμαν, Ντα Σίλβα.

Η ομάδα είχε προσωπικότητα”

Ο Ιμανόλ Ιδιακέθ στάθηκε στην προσωπικότητα που είχε η ομάδα του στο παιχνίδι με τον Ερμή, παίρνοντας μια σημαντική νίκη.

Οι πιο σημαντικές του δηλώσεις:

“Ήταν σημαντική η σημερινή νίκη μετά την πρώτη μας ήττα. Ξέρουμε ότι είμαστε την πρώτη θέση και οι άλλες ομάδες προσπαθούν να μας φτάσουν. Ξέραμε ότι ο Ερμής είναι καλός στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα είχε καλή απόδοση, προσπάθησε και είχε προσωπικότητα κάτι που είναι είναι πάρα πολύ σημαντικό”

– See more at: http://www.sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »