ΑΕΚ

ΑΕΚ-ΑΕΛ 2-1: Ανατροπή με ισπανική… σφραγίδα (pics)

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ με ανατροπή κόντρα στην ΑΕΛ κερδίζοντας στο ΑΕΚ Αρένα 2-1 με γκολ των Ακοράν (79’) και Τέτε (83’). Οι δύο Ισπανοί είχαν έμπνευση, πήραν την ομάδα πάνω τους και έκαναν την ολική ανατροπή του αγώνα, αφού η ΑΕΛ κρατούσε το 0-1 μέχρι το 79’ με γκολ του Ντόσα Τζούνιορ. Πρώτη νίκη για την ΑΕΚ σε ντέρμπι στο νέο της «στολίδι», με την ομάδα του Ιδιάκεθ να συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με 28 βαθμούς. 

Εικόνα αγώνα: 
Με το γκολ του Ντόσα Τζούνιορ, η ΑΕΛ οδηγήθηκε στα αποδυτήρια της ΑΕΚ Αρένα. Σ’ ένα παιχνίδι που μέχρι το πρώτο μισάωρο ανήκε στην ΑΕΚ αφού ήταν πιο επιθετική και πιο απαιτητική, η ΑΕΛ κατάφερε να επιβληθεί και να στείλει με κεφαλιά του Ντόσα Τζούνιορ την μπάλα στα δίχτυα του Μίνιο.
Η ΑΕΚ μπήκε φορτσαρισμένη στο παιχνίδι της και λίγο έλειψε στο δεύτερο μόλις λεπτό να την πληρώσει η ΑΕΛ, μετά από ασυνεννοησία του Φορτούνα και του Ρομο, με τους γηπεδούχους να έχουν άλλη μία καλή ευκαιρία με τον Τρισκόφσκι μετά από γύρισμα του Ορτίθ. Στο 25′ και ενώ η ΑΕΚ συνέχιζε να έχει τον έλεγχο στον αγώνα, ο Λαρένα επιχείρησε ένα μακρινό δυνατό σουτ, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για το 1-0.
Και ενώ η μπίλια έγερνε προς το μέρος της ΑΕΚ μέχρι το 35άλεπτο, ο Ντόσα Τζούνιορ είχε τη λύση και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο ΑΕΚ Αρένα, βάζοντας την ΑΕΛ σε θέση οδηγού. Άμεση απάντηση από τον Βραζιλιάνο φορ της ΑΕΚ Αντρέ Άλβες που στο 38′ του αγώνα λίγο έλειψε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.
Πολλά μαρκαρίσματα και φάουλ είχαμε στην επανάληψη του αγώνα, τα οποία στέρησαν τον καλό ρυθμό και τη ροή του αγώνα. Η πρώτη φάση που έβγαζε μάτια ήταν για την ΑΕΛ με τον Γεωργιάδη να δίνει εξαιρετική μπαλιά στο Σόουζα από τα δεξιά που σε κενή εστία και αμαρκάριστος δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Ο χρόνος κυλούσε υπέρ της λεμεσιανής ομάδας με την ΑΕΚ να πιέζει να έχει την κατοχή όμως να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Η απουσία του Τομάς ήταν εμφανής.
Ό, τι είδαμε στο ντέρμπι, το είδαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα στο ΑΕΚ Αρένα, με την ΑΕΚ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα με άπιαστο γκολ από τον Ακοράν, ενώ στη συνέχεια ο 33χρονος Ισπανός μέσος τροφοδότησε τον Τέτε για το 2-1 και τη μεγάλη ανατροπή στον αγώνα. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της ΑΕΚ σε ντέρμπι στο ΑΕΚ Αρένα, μετά την προηγούμενη απώλεια με τον ΑΠΟΕΛ. Πρώτη ήττα για την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν. 
Οι συνθέσεις
ΑΕΚ: Μίνιο, Μουρίγιο (76’ Χαραλαμπίδης), Μοϊσόφ, Γκαρίδο, Ορτίθ, Λαμπάν, Μπόλιεβιτς (60’ Τέτε), Λαρένα, Ακοράν, Τρισκόφσκι, Άλβες (84’ Καταλά)
ΑΕΛ: Ρομό, Σιέλης, Τζούνιορ, Φορτούνα, Αϊρόσα, Σοάρες, Νικολάου (86’ Μπουένο), Σόουζα (84’ Ουέλιγκτον), Γεωργιάδης (68’ Σαβανέ), Μέσκα, Αρουαμπαρένα

 

Iδιάκεθ: “Οι ποδοσφαιριστές μου είχαν πίστη”

Στην πίστη των ποδοσφαιριστών του αναφέρθηκε ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ μετά τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΛ και την ανατροπή στο ΑΕΚ Αρένα.

Οι δηλώσεις του Ιδιάκεθ:

“Για εμάς είναι μεγάλη νίκη απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα και καλή αντίπαλος όπως είναι η ΑΕΛ με την ποιότητα που έχει και την οργάνωση. Στο πρώτο μέρος δεν υπήρχαν ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, δυστυχώς όμως από μία στατική φάση δεχθήκαμε το γκολ. Ήταν πολύ σημαντικό το πως ο κόσμος έσπρωξε την ομάδα και πως οι ποδοσφαιριστές μου το πίστεψαν στα τελευταία λεπτά και πετύχαμε την ανατροπή. Αυτή η νίκη είναι για τον Χουάν Τομάς, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας για τη στήριξη”.

– See more at: http://www.sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »