ΑΕΚ

ΑΕΚ-ΑΕΛ 1-0: 3Χ3 στην ΑΡΕΝΑ με… ζωγραφιά Λαρένα

Η ΑΕΚ πήρε το πρώτο της ντέρμπι, κερδίζοντας με 1-0 την ΑΕΛ. Σκόρερ ο Λαρένα που σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιακέθ πέτυχε το απόλυτο σε τρία παιχνίδια και μάλιστα χωρίς να δεχθεί ακόμα γκολ.

 


Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και ο Λαρένα στο 40’ εξαργύρωσε την καλή παρουσία της ομάδας του με πανέμορφο γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στην επανάληψη η ΑΕΛ ανέβηκε, ωστόσο δεν κατάφερε στο καλό της διάστημα να ισοφαρίσει. Στο 81’ η ΑΕΛ συνέχισε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Άρτουρ για εκτός φάσης χτύπημα (δεν φάνηκε να υπήρχε χτύπημα από την επαναληπτική προβολή).

Καλύτερη η ΑΕΚ, γκολάρα του Λαρένα!

Πολύ προσεκτικά άρχισαν το παιχνίδι οι δυο ομάδες, οι οποίες προσπάθησαν με κατοχή να ελέγξουν τον ρυθμό. Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 9’ έχασε την πρώτη ευκαιρία με τον Τρισκόφσκι να κάνει το πλασέ από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Στο 11’ ο Τρισκόφσκι ζήτησε πέναλτι μέσα στην περιοχή. Τσίμπησε την μπάλα και ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ σε διεκδίκηση με τον Λαφράνς.
Η ΑΕΚ στη συνέχεια ήταν καλύτερη και έψαχνε το γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 34’ ο Ακοράν έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά στο 40’ ο Λαρένα βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ, γράφοντας το 1-0. Η ομάδα του Ιδιακέθ ήταν καλύτερη και δίκαια πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ της στο 1-0.

Ανέβηκε η ΑΕΛ, αλλά…

Μέχρι το 60’ η ΑΕΚ συνέχισε να είναι η καλύτερη από την ΑΕΛ, χωρίς όμως να δημιουργεί ευκαιρίες. Η ΑΕΛ μετά την πάροδο των πρώτων λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, επιτέθηκε και έψαξε την ισοφάριση. Στο καλό της διάστημα όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 82’, η ΑΕΛ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Άρτουρ (δεν φάνηκε να υπήρχε χτύπημα εκτός φάσης).

ΑΕΚ: Πάμπλο, Αντωνιάδης, Μουρίγιο, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Λαρένα, Ακοράν, Τομάς (88’ Κάσες), Τέτε, Τρισκόφσκι (75’ Μυτίδης), Χέφελ (65’ Νέλσον).
ΑΕΛ: Βοζίνια, Μιτρέα, Λαφράνς, Σίλβα, Αβραάμ, Αιρόσα, Σάσι, Νικολάου, Σοάρες (60’ Αλνταιρ), Μπενίτεθ, Αρουαμπαρένα (65’ Ηλία)

 

 

Iδιακεθ: “Δείχνει το επίπεδο του ποδοσφαίρου”

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ιμανολ Ιδιακέθ, τόνισε ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΛ, που δείχνει το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Κύπρο.

Οι πιο σημαντικές του δηλώσεις:

“Ήταν ένα καλό παιχνίδι που δείχνει το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, κάναμε ξεκάθαρες ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Στο δεύτερο κάναμε ένα βήμα προς τα πίσω και θέλαμε να διατηρήσουμε την εστία μας ανέπαφη. Όταν δεν σκοράρεις το δεύτερο γκολ, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Η ομάδα συνεχίζει την καλή δουλειά από το καλοκαίρι”.

 

Ανεπίτρεπτος αριθμός!

Οι φίλοι της ΑΕΚ δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης για παρουσία του στο γήπεδο. Περίπου 2 χιλιάδες ήταν ο κόσμος. Αριθμός ανεπίτρεπτος, σύμφωνα και με τον εκπρόσωπο τύπου της ομάδας, Κυριάκο Δημητρίου.
«Θα πρέπει να το αντιληφθεί ο κόσμος και να στηρίξει τους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα ανταποκρίνεται, αλλά θα πρέπει και ο κόσμος να κάνει το ίδιο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρίου.

Σχετικά νέα

X
Translate »