Αθλητικά Νέα

Αδελφοποιήθηκαν ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας και ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου στη Ρόδο, αδελφοποιήθηκαν ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας και ο  Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «στην κατάμεστη από αθλητές, στελέχη του εγχώριου αθλητισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, οι δύο διοργανώσεις προχώρησαν σε μία κίνηση ιδιαίτερα μεγάλης συμβολικής σημασίας, που περιλαμβάνει ταυτόχρονα σειρά κοινών δράσεων. Τα επόμενα βήματα της αδελφοποίησης των δύο διοργανώσεων περιλαμβάνουν ανταλλαγή αντιπροσωπειών, φιλοξενία των πρώτων νικητών της κάθε διοργάνωσης, κοινά αγωνιστικά πακέτα, κοινά πακέτα φιλοξενίας, κοινές δράσεις επικοινωνίας και κοινή εμπορική συνεργασία».

Στην τελετή παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο οποίος σε ομιλία του «αναφέρθηκε στα κοινά χαρακτηριστικά που διέπουν Κύπρο και Ρόδο, τα οποία προκύπτουν μέσα από τις ιστορικά στενές σχέσεις των δύο νησιών».

Ο κ. Βύρας σύμφωνα με την ανακοίνωση «μετέφερε τη χαρά των Λαρνακέων για την αδελφοποίηση των δύο αθλητικών διοργανώσεων, που αποτελούν σημαντικά ορόσημα για το δρομικό κίνημα, υπερβαίνοντας τα σύνορα των δύο χωρών».

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου Μαριέτα Παπαβασιλείου «επεσήμανε το κοινό όραμα που μοιράζονται οι δύο διοργανώσεις και αναφέρθηκε στη σημασία των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, ως μέσου ανάδειξης και ανάπτυξης των περιφερειακών πόλεων».

Ο εκτελεστικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας Κώστας Ντάλτας «αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο διοργανώσεων, χάρις στα κοινά τους χαρακτηριστικά και στη γεωγραφική εγγύτητα. Ταυτόχρονα απηύθυνε πρόσκληση, για αυξημένη παρουσία Ροδιτών στον 2ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, δίνοντας την ευκαιρία στους Λαρνακείς να ανταποδώσουν τη φιλοξενία που τους ετοίμασαν οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι της Ρόδου».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αδελφοποίησης των διοργανώσεων «τιμήθηκε η Ολυμπιονίκης Νίκη Ξάνθου, η Πανελληνιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη και ο πρωτεργάτης του Μαραθωνίου της Ρόδου, Λευτέρης Καστρούνης, για τη σημαντική προσφορά τους στον αθλητισμό και τη συνεχή παρουσία τους στην αθλητική ενεργοποίηση της νέας γενιάς».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Ρόδο, αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση «ο Δήμαρχος Λάρνακας και ο εκτελεστικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας είχαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκου. Οι δύο πολιτειακοί παράγοντες εξέφρασαν το θαυμασμό τους προς τη διοργάνωση της Λάρνακας για την καλλιέργεια του μαζικού αθλητισμού, ενώ δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των φιλοξενούμενων για την παγκόσμια ανάδειξη της Ρόδου, μέσω της εκεί διοργάνωσης».

Οι παρευρισκόμενοι στην τελετή αδελφοποίησης «ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 18 Νοεμβρίου 2018, στον 2ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας».

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »