Breaking News

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αδελφοποιήθηκαν Δήμος Λειβαδιών και Δήμος Βαρνάβα Αττικής

Αδελφοποιήθηκαν πρόσφατα σε ειδική τελετή στα Λειβάδια, το Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής Δήμου Λειβαδιών και το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου του Δήμου Βαρνάβα Αττικής.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι η τελετή αδελφοποίησης έγινε στα Λειβάδια μεταξύ του Δημάρχου Μάριου Αρμένη και της Προέδρου του Μουσείου Άρτου Μηλέας Παππά, του Διευθυντή Μουσείου Πέτρου Κατσίκη και στην παρουσία της εκπροσώπου του Δήμου Βαρνάβα  Χριστίνας Αποστόλου και Δημοτικών Συμβούλων των Λειβαδιών.

Πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης καλαθοπλέκτες Λειβαδιώτες κατασκεύαζαν παραδοσιακά είδη καλαθοπλεκτικής, εθελόντριες κεντήστρες ψωμιού από το Μουσείο Άρτου κατασκεύαζαν αρτοποιήματα, τοπικοί φούρνοι των Λειβαδιών προσέφεραν ψωμιά, κουλούρια, δαχτυλιές και αλμυρά σε όλους τους παρευρισκόμενους. Ο Δήμος Λειβαδιών προσέφερε τα παραδοσιακά «χρυσόμηλα» και κρασί, ενώ στο χώρο υπήρχε έκθεση με αρτοκατασκευάσματα από τους κατεχόμενους Δήμους Ακανθού, Λευκόνοικο, Λύση και τα κατεχόμενα χωριά Κοντέα, Γύψου, Φιλιά, Περιστερωνοπηγή και  Τρίκωμο.

Το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου δώρισε στο Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής ψωμιά ειδικά κατασκευασμένα, για μόνιμη έκθεση, ψωμιά αληθινά καλλιτεχνήματα καμωμένα σαν κέντημα. Το Μουσείο Άρτου στον Δήμο Αττικής εκθέτει πέραν των τριών χιλιάδων ψωμιών από όλο τον κόσμο.

Στην εκδήλωση παρέστη εκ μέρους του Επιτρόπου Προεδρίας ο Χρύσανθος Χρυσάνθου. Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Αττικής, ο εκδότης της εφημερίδας «Ο Δημότης» Ανατολικής Αττικής και τρεις κεντήστρες ψωμιού.

Μετά την τελετή υπογραφής αδελφοποίησης ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με «τραγούδια της Δημοτικής Χορωδίας, χοροί από το Λαογραφικό Πολιτιστικό Όμιλο «Τρίδατα», τον Πολιτιστικό Όμιλο Αθανασίας, τον Πολιτιστικό Όμιλο Λειβαδιών, ενώ αναγνώστηκε ποίημα από το λαϊκό ποιητή Σταύρο Νησιώτη».

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »