Αναπτυξιακά Έργα

Αβάσιμα τα δημοσιεύματα για τη μαρίνα και τη χρήση που θέλουν οι Ισραηλινοί επενδυτές για το λιμάνι

Αβάσιμα είναι τα δημοσιεύματα που είδαν χτες το φως της δημοσιότητας, που θέλουν τους Ισραηλινούς επενδυτές να θέτουν όρους για τη χρήση του λιμανιού να είναι μόνο για υδρογονάνθρακες.

Πηγές της ιστοσελίδας μας δίνουν το στίγμα για μια εντελώς διαφορετική εικόνα απ΄ αυτήν που παρουσιάστηκαν χτες σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, εδικά μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα στο Ισραήλ, όπου είχε απευθείας συναντήσεις με την Ισραηλινή κοινοπραξία AMPA Limited and Israel Shipyards Limited, η οποία είναι και η μοναδική που διεκδικεί το έργο μετά τη φυγή των Κινέζων επενδυτών από τη διαδικασία προσφοροδότησης του έργου.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε χθες με τον κ. Βύρα σχετικά με τα δημοσιεύματα και ο ίδιος μας ανέφερε πως  καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα και είναι άξιο απορίας γιατί βγαίνουν έξω. Ο κ. Βύρας συνέχισε αναφέροντας μας ότι ” Πρόκειται για κακόβουλα δημοσιεύματα και τόσο ως Δήμος,  όσο και οι επενδυτές είμαστε ενοχλημένοι με τα όσα διαβάσαμε.

Οι επενδυτές με τον πιο επίσημο τρόπο υιοθετούν την θέση του Δήμου για την χρήση του Λιμανιού όπως την στείλαμε στον Υπουργό και σε αυτή δεν αναφέρεται χρήση για τον τομέα των υδρογονανθράκων”.

Ο κ. Βύρας καταλήγοντας μας ανέφερε ότι σήμερα ο Δήμος Λάρνακας θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση ενημερώνοντας επίσημα το κοινό για το θέμα.

Επιμέλεια
Άντρη Πογιατζή
(Δημοσιογράφος)

Σχετικά νέα

X
Translate »