Going out

Έρχεται το Φεστιβάλ με τίτλο «Η Αθηένου στο πιάτο σας»

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει την πραγματοποίησητου 1ουΠαγκύπριου Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, με τίτλο «Η Αθηένου στο πιάτο σας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο.

Στόχος είναι η προβολή και ανάδειξη όλων των Αθηενίτικων προϊόντων. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει πέρα από το πλούσιο κέρασμα προϊόντων και εδεσμάτων. Επίσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στην ετοιμασία ψωμιού και χαλλουμιού. Πρόθεση του Δήμου είναι η εκμάθηση και η διάδοση της παράδοσης του τόπου μας μέσω βιωματικού τρόπου.

Το Φεστιβάλ θα εμπλουτιστεί με ποικίλες πολιτιστικές και άλλες δράσεις, όπως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για παιδιά, στάσεις σε διατηρητέες οικοδομές του Δήμου, προετοιμασία φαγητού από σεφ, συμβουλές από Αθηενίτες διατροφολόγους, και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα προβληθεί η Αγρότισσα της Μεσαορίτικης γης, μια και η μέρα του Φεστιβάλ συμπίπτει με τη Μέρα της Αγρότισσας. Μέσω της διοργάνωσης θα τονιστεί ο σημαντικός ρόλος της Αθηένου στην παραγωγή προϊόντων και θα αναδειχθεί γενικότερα η τεράστια συνεισφορά της στην ανάπτυξη της κυπριακής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Επίσης θα προβληθεί η τεράστια προσφορά των Αθηενιτών παραγωγών. Ο Δήμος στοχεύει στην προσέλκυση ντόπιων και ξένων επισκεπτών και επιδιώκει όπως το Φεστιβάλ καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »