Κοινωνία

Έρχεται το πρώτο πάρκο για παιδιά με αναπηρίες στην Λάρνακα…Εθελοντική κίνηση

Γράφει το City of Larnaka

Πριν λίγες μέρες σε γενικό μας άρθρο είχαμε αναφέρει για μια παρόμοια ενέργεια στην Αμερική και γνωρίζαμε ότι κάτι παρόμοιο γίνεται και στην πόλη μας, καθώς η σελίδα μας στηρίζει με το δικό της τρόπο την όλη προσπάθεια. 

Ίσως είναι μια πιό τις κορυφαίες στιγμές εθελοντισμού στην πόλη μας και όχι μόνο, καθώς η υλοποίηση της θα δώσει σίγουρα χαρά σε μια ιδαίτερη ομάδα ανθρώπων.

Ο Ροταριανός Όμιλος Λάρνακα Κίτιον και το Rotaract Larnaka – Kition το σχεδιάζουν εδώ και καιρό και ήδη έγιναν ενέργειες για να μαζευτούν χρήματα για αυτήν την ιδιαίτερη ενέργεια. Η ιδέα ξεκίνησε πέρυσι τον Ιούνιο όταν αποφασίστηκε το μεγάλο έργο της χρονιάς, που αναλαμβάνουν οι εθελοντές να κάνουν.

image7

Το πάρκο θα απευθύνεται και σε παιδιά χωρίς κινητικά προβλήματα και μετά από συνεννόηση με το Δημαρχείο, έχει ήδη παραχωρηθεί χώρος απένταντι από το PA College για να προχωρήσει η ενέργεια. Ο υφιστάμενος χώρος έιναι ήδη πάρκο όμως χρειάζεται πολλή δουλειά για να έρθει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για το σκοπό αυτό ήδη έχουν γίνει κάποιες εκδηλώσεις και διοργανόνωνται και άλλες στοάμεσο μέλλον μεταξύ των οποίων και ένα θέατρο στις 4 Μαρτίου στο λύκειο Αγίου Γεωργίου.

Το πάρκο αναμένεται να ανοίξει τον Ιούνιο όμως δεν θα είναι εντελώς ολοκληρωμένο. Τον Απρίλιο θα αγοραστεί ο πρώτος εξοπλσμός και θα ολοκληρωθούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Για όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν με όποιδήποτε τρόπο στην υλοποίηση αυτού του μοναδικού έργου μπορείτε να επικοινωνείτε στο 99289649, email : hannahmortaga@gmail.com ή στη σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/larnacakition 

Σχετικά νέα

X
Translate »