Breaking News

Γενικά

Έρευνα Γεν.Ελεγκτή και τοποθέτηση Δήμου Λάρνακας για το θέμα της παραχώρησης τ/κ τεμαχίου στη λεωφόρο Φανερωμένης

Στο μικροσκόπιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τον Γεν. Ελεγκτή, έχει μπει η υπόθεση παραχώρησης τουρκοκυπριακού φιλέτου στην Λάρνακα, στον γιό Δημοτικού Συμβούλου του ΔΗΣΥ, υπόθεση που είδε χθες (11/01/2018) τα φώτα της δημοσιότητας μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή». 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγής»  η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, είχε αρνηθεί στο παρελθόν την παραχώρηση του εν λόγω φιλέτου στο Δήμο Λάρνακας, αλλάζοντας όμως στάση και παραχωρώντας το στην περίπτωση του γιού του Δημοτικού Συμβούλου.

Η απάντηση που είχε λάβει ο Δήμος Λάρνακας, σύμφωνα με τον Δημοτικό Σύμβουλο Μάριο Κουκουμά, ήταν ότι το συγκεκριμένο ΤΚ τεμάχιο δεν ήταν κατάλληλο για δημόσια χρήση. Το ίδιο τεμάχιο έχει παραχωρηθεί σε γιο Δημοτικού Συμβούλου του Δημοκρατικού Συναγερμού, για ανέγερση γυμναστηρίου και Αθλητικού Κέντρου, ανέφερε ο κος Κουκουμάς.

Πρόκειται για τουρκοκυπριακό τεμάχιο επί της λεωφόρου Φανερωμένης, εμβαδού 2.500 τετραγωνικών μέτρων και σκοπός της αξιοποίησης είναι η ανέγερση γυμναστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας η αίτηση για τη συγκεκριμένη επένδυση στο εν λόγω τεμάχιο, εντάσσεται στο σχέδιο χρήσης της περιοχής και γι’ αυτό εγκρίθηκε ομόφωνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αιτήσεις που έγιναν στο παρελθόν για χρήση του τεμαχίου η μια αφορούσε ανέγερση σταθμού καυσίμων και μάντρας αυτοκινήτων. Και στις δυο περιπτώσεις οι 2 αιτήσεις δεν εντάσσονταν στο σχέδιο περιοχής εξού και απορρίφθηκαν.

 

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση η σελίδα μας είναι σε θέση να γνωρίζει ότι: 

  1. H αίτηση για δημιουργία αθλητικού κέντρου εντάσσεται στο σχέδιο περιοχής σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών
  2. Για το εν λόγω τεμάχιο ακόμη δεν έχει γίνει μίσθωση ακόμη αλλά μόνο αίτηση
  3. Ο γιος το Δημοτικού Συμβούλου είναι νόμιμος δικαιούχος καθώς δεν έχει λάβει καμία προσφυγική βοήθεια και η οικογένεια του από το 1974, δεν έχει εκμεταλλευτεί μεγάλη ακίνητη περιουσία που έχει στα κατεχόμενα
  4. Η μίσθωση του χώρου θα γίνει με αγοριαίο ενοίκιο το οποίο θα καταβάλλει κάθε μήνα ο δικαιούχος, αν στο τέλος του μισθωθεί το τεμάχιο.

 

Στο μικροσκόπιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τον Γεν. Ελεγκτή

Σε συνέντευξη που είχε σήμερα στην εκπομπή του ΡΙΚ1 ”Από Μέρα σε Μέρα” αναφέρθηκε στο όλο θέμα και αρκέστηκε να πει ότι έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα με βάσει το δημοσίευμα για να διαπιστωθεί εάν έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες τόσο στις αιτήσεις που είχε κάνει ο Δήμος Λάρνακας όσο και στην περίπτωση του Δημοτικού Συμβούλου.

 

Η επίσημη απάντηση του Δήμου Λάρνακας  

Με σχετική σημερινή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας τοποθετήθηκε επί του θέματος  και την οποία παραθέτουμε αυτούσια πιο κάτω:

Ο Δήμος Λάρνακας σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα στον Ημερήσιο Τύπο σχετικά με την παραχώρηση τεμαχίου γης Τ/Κ ιδιοκτησίας σε συγγενικό πρόσωπο Μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο Έπαρχος διαβίβασε στο Δήμο με επιστολή το αίτημα της παραχώρησης και με ερώτημα κατά πόσο η αιτούμενη χρήση είναι επιτρεπτή στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Δήμος Λάρνακας εξέτασε το αίτημα μέσω της Επιτροπής Πολεοδομίας του Δήμου, ως η συνήθης διαδικασία και ομόφωνα διαπίστωσε ότι η εν λόγω χρήση Γυμναστηρίου, είναι επιτρεπτή βάση του Τοπικού Σχεδίου.

Ο Δήμος Λάρνακας λειτούργησε βάση των εξουσιών του και χωρίς καμία μεροληπτική αντιμετώπιση.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 12 Ιανουαρίου 2018

 

Eπιμέλεια 
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

 

Σχετικά νέα

X
Translate »