Breaking News

Εκπαίδευση

Έξω φρενών οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί – Μελετούν νομικά μέτρα κατά του ΥΠΠ

Λάθος, παράλειψη ή σαμποτάζ; Αυτό είναι το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι αρμόδιοι του  Υπουργείου Παιδείας μετά τη διοικητική έρευνα που διέταξε ο Υπουργός Παιδείας για την γκάφα ολκής, με τη δημοσίευση των θεμάτων σε πέντε γνωστικά αντικείμενα πριν τις εξετάσεις.
Ο Υπουργός Παιδείας αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει μέτρα για τους επηρεαζόμενους υπό διορισμό εκπαιδευτικούς καθώς και τις νέες  ημερομηνίες στις οποίες θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις.
Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανάρτηση του στο twitter χθες τοποθετήθηκε πρώτος για το περιστατικό κάνωντας λόγο για σαμποτάζ. Πάντως απαντώντας σήμερα στο τι εννοούσε με τη χθεσινή του ανάρτηση, ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε πως το είπε για προληπτικούς λόγους επειδή ήθελε να προλάβει άλλες καταστάσεις.
Περιμένετε την έρευνα
Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας κάλεσε όλους να περιμένουν τα αποτελέσματα της διοικητικής έρευνας που διέταξε για τον εντοπισμό των ευθυνών.

«Δεν μπορώ να το προεξοφλήσω. Είπαμε ότι θα διερευνήσουμε τα πάντα προς όλες τις κατευθύνσεις για να αποδοθούν ευθύνες απ΄ όπου κι αν αυτές προκύπτουν» απάντησε ο Υπουργός σε ερώτηση αν πρόκειται για γκάφα  ή σαμποτάζ.

Όπως εξήγησε ο κ. Καδής στην όλη διαδικασία εμπλέκονται τρία άτομα εναντίον των οποίων διεξάγεται η έρευνα αφού μόνο αυτά είχαν πρόσβαση στο σύστημα του Υπουργείου.

Έξω φρενών οι υπό διορισμό εκπαιδευτικοί
Πυρ και μανία με την τραγική γκάφα και την ακύρωση των εξετάσεων είναι με το Υπουργείο Παιδείας οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που παρακάθισαν στις εξετάσεις.
Πολλοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να πάρουν άδεια από τις δουλειές τους για να παρακαθίσουν στις εξετάσεις, ενώ δεν είναι λίγοι και οι Ελλαδίτες που ταξίδεψαν στην Κύπρο ειδικά για τις εξετάσεις.
Σήμερα αναμένεται οι υποψήφιοι για διορισμό να ανακοινώσουν μέτρα και να ζητήσουν ακύρωση των εξετάσεων αφού φαίνεται να μην τηρήθηκε το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Πάντως δεν αποκλείεται αρκετοί από τους υποψηφίους για διορισμό εκπαιδευτικούς να προχωρήσουν σε νομικά μέτρα κατά του Υπουργείου ζητώντας αποζημιώσεις για τον χρόνο και τα χρήματα που πλήρωσαν για να παρακαθίσουν στις εξετάσεις.

Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »