Breaking News

Κοινωνία

Έντονη αντίδραση από τις μητέρες εθνοφρουρών για τις απαλλαγές παιδιών πλοιοκτητών

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Παγκύπρια Επιτροπή Μητέρων Συζύγων Εθνοφρουρών (ΠΕΜΣΕ) απόφαση της Κυβέρνησης να απαλλάξει ιδιοκτήτες πλοίων ή πλοιοδιαχειριστικών εταιρειών (με εγγεγραμμένο γραφείο στην Κυπριακή Δημοκρατία) από την υποχρέωση στρατιωτικής θητείας, καθώς και τα παιδιά τους.

“Πρόκειται για μία απόφαση η οποία εδραιώνει την κοινωνική ανισότητα, τροφοδοτεί την αδικία, προωθεί την ευνοϊκότερη μεταχείριση των έχοντων και κατεχόντων και αυξάνει τον κίνδυνο φυγοστρατίας. Αποδυναμώνει κάθε επιχείρημα που  προβάλλει ο κάθε γονιός ή αρμόδιος φορέας ούτως ώστε να περάσει το μήνυμα της σημασίας εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας για όλους, ενάντια στη φυγοστρατία και το παρασκήνιο πίσω από κάθε αναστολή ή αναβολή”, αναφέρεται.

“Κυρίως, στρεβλώνει και προσπερνά τη θεμελιώδη αρχή κάθε ευνομούμενου κράτους, αυτής της ίσης μεταχείρισης των πολιτών, καθώς ξεχωρίζει τους στρατιώτες σε προνομιούχους και μη, στους `τυχερούς` και `πλούσιους` από τη μία πλευρά και στους ‘άλλους'”, προστίθεται.

“Είναι απλά άδικο και άνισο, κάποιος επειδή έχει πατέρα εφοπλιστή να απαλλάσσεται από την υποχρέωση κατάταξης στην Εθνική Φρουρά και κάποιος άλλος να αναγκάζεται να φυλάει σκοπιά απέναντι από τον Τούρκο εισβολέα. Η υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά, για ένα δεκαοχτάχρονο νέο παιδί, δεν είναι ούτε κάτι σύντομο, ούτε κάτι απλό, ούτως ώστε να δικαιολογεί μία τέτοια απόφαση”, αναφέρει η ΠΕΜΣΕ.

“Μια τέτοια απόφαση το μόνο που δημιουργεί είναι ένα επικίνδυνο status quo, βάσει του οποίου ακόμα και θεμελιώδεις αξίες όπως η ισότητα θα μπορούν να θυσιάζονται στο βωμό της ‘δήθεν’ επένδυσης, της ‘δήθεν’ ανάπτυξης, αυτής που πάντα έρχεται για τους λίγους και εκλεκτούς”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »