Πολιτιστικά

Έναρξη στο 13ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού στην Λάρνακα!

Οκτακόσιοι και πλεόν χορευτές από διάφορες γωνιές του κόσμου θα παρευρεθούν στο 13οΜεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χωρού, το οποίο αρχίζει απόψε και θεωρείται ως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός στον χώρο.

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας και ο Δήμος Λάρνακας. το Φεστιβάλ κάθε χρόνο προσελκύει πάνω από 50.000 θεατές, ντόπιους και ξένους και χιλιάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα άλλων γειτονικών λαών μέσα από ένα πρόγραμμα πολυπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Φέτος το Φεστιβάλ φιλοξενεί συγκροτήματα από Ρουμάνια, Βουλγαρία, Πολωνία, Ελλάδα, Τσεχία, Γεωργία, Αρμενία, Ισραήλ Ποντιακά και Κυπριακά συγκροτήματα. Καινοτομία στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελεί η φετινή έκθεση με τίτλο «Όμοια και ανόμοια της παραδοσιακής φορεσιάς Κύπρου και Ρουμανίας». Είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από νεαρούς ερευνητές του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Λευκωσίας, του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης Turku Mures και  του συγκροτήματος Muresul.

Σχετικά νέα

X
Translate »