Γενικά

Άσκηση έρευνας και διάσωσης στην πλατφόρμα γεωτρύπανο που βρίσκεται στα παράλια της πόλης μας

Θα διεξαχθεί αύριο η μεγάλης κλίμακας πολυεθνική άσκηση Νέμεσις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. 

Με την συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων και προσωπικού από Κύπρο, Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία και Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα η μεγάλη άσκηση ΝΕΜΕΣΙΣ 2017. Το σενάριο της άσκησης θα περιλαμβάνει επιχειρήσεις νηοψίας από Ομάδες Υποβρύχιων Καταστροφών της Εθνικής Φρουράς και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού σε πλοία και πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων.

 

Διαβάστε επίσης:  To SAIPEM 7000 στην πόλη μας…Τελικά κύριοι που το πάτε…

 

Επιχειρήσεις μαζικής διάσωσης, μετά από ναυτικό ατύχημα από αεροναυτικές δυνάμεις, καθώς και καταπολέμηση θαλάσσιας ρύπανσης εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας από το Τμήμα Αλιείας και το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, με τη συμμετοχή του ειδικού πλοίου της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος. Σύμφωνα με επίσιμη ανακοίνωση κατά την άσκηση θα δοκιμαστούν τα Ειδικά Εθνικά σχέδια «ΝΕΑΡΧΟΣ» και «ΟΡΦΕΑΣ» καθώς και διακρατικές συμφωνίες έρευνας και διάσωσης με γειτονικά και φίλια κράτη.

Τον γενικό συντονισμό της άσκησης θα έχει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα.

Μάλιστα για τους σκοπούς της άσκησης θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα SAIPEM 7000, η οποία τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει αγκυροβολήσει για σκοπούς συντήρησης ανοικτά του λιμανιού της Λάρνακας.

Σε μια άλλη εξέλιξη μετά από διάλειμμα ημερών νέες πληροφορίες οι οποίες δημοσιεύονται στον τουρκικό τύπο, επαναφέρουν στο προσκήνιο το θέμα της αγοράς από την Αγκυρα πλοίου γεωτρύπανου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μέχρι το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η αγορά του σκάφους Deep Sea Metro 2 έναντι 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αρχές του επόμενου έτους η Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει γεώτρηση για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: ant1iwo.com

Σχετικά νέα

X
Translate »