Breaking News

Όμορφα της Πόλης

Άρχισαν χτες οι Παγκύπριοι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2017

Ξεκίνησαν χτες και θα διαρκέσουν μέχρι τις 12 Μαίου, οι Παγκύπριοι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες, τους οποίους διοργανώνει όπως κάθε χρόνο η Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «οι Παγκύπριοι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν από τις 5-12 Μαΐου 2017 και τελούν υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα. Στους αγώνες αναμένεται να λάβουν μέρος πέραν των 450 αθλητών από 34 Ειδικά Σχολεία/Ιδρύματα/Κέντρα Ημέρας/Σωματεία όλης της Ελεύθερης Κύπρου».

Στους αγώνες «έχουν προσκληθεί και τα Special Olympics Hellas οι οποίοι θα συμμετάσχουν με 34 άτομα, στα αγωνίσματα του Στίβου και της Κολύμβησης. Τα αθλήματα που θα διεξαχθούν είναι ο στίβος, η ποδηλασία, η κολύμβηση, το MATP, το πρόγραμμα «Νεαροί Αθλητές» καθώς και η ενοποιημένη ημερίδα Floor ball με τη συμμετοχή πολιτικών προσφύγων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η τελετή έναρξης θα γίνει την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στις πέντε το απόγευμα στην Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα. Το καλλιτεχνικό κομμάτι της τελετής έχουν αναλάβει ο μουσικοσυνθέτης Άριστος Μοσχοβάκης και η Στέλλα Γεωργιάδου.

Με σύνθημα «Μαζί με Δύναμη Ψυχής» αναμένεται ότι «οι αθλητές μας θα δώσουν και πάλι τον καλύτερο τους εαυτό, δίνοντας το μήνυμα ότι τα άτομα με νοητική αναπηρία αξίζουν και δικαιούνται μια ίση μεταχείριση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών «εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Λάρνακας και τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, για την άμεση ανταπόκριση τους» στο κάλεσμα της ενώ ευχαριστίες εκφράζει και στους διαχρονικούς Χορηγούς ΚΟΑ, ΚΟΕ, Cyprus Police Torch Run, στην εταιρεία Sky Link, και στον Χρυσό Χορηγό της Ομοσπονδίας, την Εταιρεία Alvexo Trading Ltd».

Σχετικά νέα

X
Translate »