Όμορφα της Πόλης

«Άριστος Ευρωπαϊκός Προορισμός στην Κύπρο» η Ορεινή Λάρνακα

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου ανακοινώσε την επιτυχία στο διαγωνισμό για την επιλογή «Άριστου Ευρωπαϊκού Προορισμού στην Κύπρο», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος European Destinations of Excellence – EDEN 2017, «Cultural Tourism».

H περιοχή για την οποία είχε υποβληθεί αίτηση ήταν η Ορεινή Λάρνακα και πιο συγκεκριμένα οι 18 κοινότητες που προβάλλονται μέσα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας που βρίσκεται στη Σκαρίνου.

Η Ορεινή Λάρνακας διαθέτει μια μακρά πορεία ιστορικής και πολιτιστικής εξέλιξης και χαρακτηρίζεται από ένα πολιτισμικό «μωσαϊκό», αποτελούμενο από αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες και μοναστήρια, παραδοσιακούς οικισμούς, παραδοσιακές τέχνες και επαγγέλματα που διαμορφώθηκε μέσα από το πέρασμα των αιώνων. Στην περιοχή συναντώνται αξιόλογοι νεολιθικοί συνοικισμοί όπως ο Νεολιθικός Οικισμός της Χοιροκοιτίας και η Τέντα στη Καλαβασό.

 

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι συνεργασίες, οι συνέργειες και οι πολλαπλές πολιτιστικές δραστηριότητες που υλοποιούνται στην περιοχή.

Ο νικητής προορισμός θα αναδειχθεί και θα προβληθεί μέσω εντύπων που θα ετοιμάσει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας EDEN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ιστοσελίδας EDEN στην Κύπρο, της ιστοσελίδας και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του ΚΟΤ.

 

Κατάλογος Κοινοτήτων προορισμού Αριστείας
1 ΑΓΙΟΙ ΒΑΒΑΤΣΙΝΙΑΣ
2 ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
3 ΒΑΒΑΤΣΙΝΙΑ
4 ΒΑΒΛΑ
5 ΔΕΛΙΚΗΠΟΣ
6 ΚΑΛΑΒΑΣΟΣ
7 ΚΑΤΩ ΔΡΥΣ
8 ΚΑΤΩ ΛΕΥΚΑΡΑ
9 ΚΟΡΝΟΣ
10 ΚΟΦΙΝΟΥ
11 ΛΑΓΙΑ
12 ΜΕΛΙΝΗ
13 ΟΔΟΥ
14 ΟΡΑ
15 ΣΚΑΡΙΝΟΥ
16 ΤΟΧΝΗ
17 ΧΟΙΡΟΚΟΙΤΙΑ
18 ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΡΩΝ

Σχετικά νέα

X
Translate »