Επιχειρήσεις

Άντρη Κυριάκου: Aπό μικρή στον κόσμο της κομμωτικής

Τα μαλλιά είναι, ένα από τα κύρια σημεία πάνω σε μια γυναίκα. Σπαταλούμε αρκετές ώρες, στο βάψιμο, κούρεμα, χτένισμα κ.ο.κ. Ο καλύτερος και χειρότερος φίλος μας, είναι ο/η κομμωτής/τρια μας, καθώς είναι αυτός/ή που αναλαμβάνει την επιμέλειά τους! Οι κομμωτές, έχουν πλέον αυξηθεί αριθμητικά, με αποτέλεσμα η επιλογή του ανθρώπου που θα είναι υπεύθυνο για τα μαλλιά μας, να έχει δυσκολέψει.

Οι πραγματικοί επαγγελματίες όμως ξεχωρίζουν! Μια από τις επαγγελματίες στο χώρο που έχει χτίσει το δικό της όνομα στην πόλη μας, είναι η Άντρη Κυριάκου, ιδιοκτήτρια του Rinnovo Hair & Beauty Experts.

Η Άντρη Rinnovo (όπως την γνωρίζουν όλοι)  ξεκίνησε από μικρή να ασχολείται με τη περιποίηση των μαλλιών, καθώς η μαμά της ασκούσε το ίδιο επάγγελμα. Στην ηλικία των 14 ετών, ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα κομμωτικής για το χατίρι της μητέρας της. Η ίδια είχε ως εφηβικό όνειρο το να ασχοληθεί με την υποκριτική, κάτι που δεν έκανε τελικά για χάρη της κομμωτικής.

Στα 18,5 της λειτούργησε το δικό της κομμωτήριο και η ίδια έχει μετανιώσει που το έκανε από τόσο γρήγορα, καθώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί ορισμένες καταστάσεις λόγω του νεαρού της ηλικίας της. Παρόλα αυτά δημιουργησε μια υγειές και επιτυχημένη επιχείρηση η οποία σήμερα εργοδοτεί 6 άτομα!

Η ίδια αναφέρει στο City of Larnaka.com ότι  το μυστικό των επιτυχιών της ήταν η αγάπη που τρέφει προς την γυναίκα και η επιθυμία της να την κάνει όμορφη. Η ανταμοιβή της, είναι η ευχαρίστηση που ζωγραφίζεται στα πρόσωπα των πελατών της.

Το επάγγελμά της είναι η ζωή της, αναφέρει και ξοδεύει πάρα πολλές ώρες την ημέρας στην εκμάθηση και στον εμπλουτισμό των γνώσεων της καθώς η κομμωτική είναι ένας χώρος που μεταβάλλεται καθημερινά και πρέπει να ακολουθείς τις τάσεις.

 …Είναι ευτυχισμένη που το hobby της, έχει γίνει η ενασχόλησή της…

Τα άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα αυτό, πρέπει να έχουν όρεξη και να αγαπούν αυτό το που θα κάνουν. Οι αντιζηλίες σε αυτό τον χώρο υπάρχουν, αλλά μπορούν να αποφευχθούν! Σύμφωνα με την Άντρη αν ο στόχος είναι τα χρήματα, τότε θα υπάρξει αποτυχία!

Αυτή την στιγμή λειτουργεί μια επιτυχημένη επιχείρηση στην πόλη μας η οποία παρέχει υπηρεσίες κομμωτηρίου, spa και αισθητικής, το Rinnovo Hair & Beauty Experts., που σημαίνει Ανανέωση. Έχει αποφοιτήσει το 2013 από το ITEC Lecturing και την επόμενη χρονιά παρέδιδε σεμινάρια σε επαγγελματίες του χώρου.  Το 2015 εργάστηκε ως καθηγήτρια στο Queens Academy, παρόλα αυτά δεν είναι κάτι που θα συνέχιζε, καθώς οι μαθητές τείνουν να είναι περισσότερο απαιτητικοί με τους καθηγητές τους, απ ότι με τον εαυτό τους.

Διετέλεσε συνεργάτιδα της εκπομπής της εκπομπής ”Καλή σας μέρα” η οποία προβάλλεται από το ΡΙΚ,  όπου ασχολείτω για διάφορα θέματα που αφορούσαν την κομμωτική και έδινε συμβουλές για υγειή μαλλιά, χρωματισμούς, τάσεις μόδας κ.α.

Πριν λίγο καιρό, συμμετείχε στον πρώτο της διαγωνισμό, ο οποίος έλαβε χώρα στην Αθήνα. Παρόλο που δεν ήταν προετοιμασμένη επέλεξε να το κάνει για την εμπειρία. Εκεί βρισκόταν για σεμινάρια, αφού όπως δηλώνει, όσο ζεις μαθαίνεις!

Είναι αντιπρόεδρος στο Σύνδεσμο Κομμωτών Λάρνακας. Ο Σύνδεσμος αποτελείται από μια ομάδα 12 καταρτισμένων επαγγελματιών, που προσπαθούν να ανεβάσουν τον κλάδο, εδώ και 1 χρόνο και έχουν δραστηριοποιηθεί μέσω του ανοιχτού κομμωτηρίου.

Ευχόμαστε στην Άντρη Rinnovo (όπως την γνωρίζουν όλοι), να έχει μόνο επιτυχίες και να συνεχίσει να δίνει το παράδειγμα στους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματά της.

 

 

Επιμέλεια
Σάββα Έλενα

Σχετικά νέα

X
Translate »