Οικονομία

Άνοιξαν την πόρτα εξόδου 500 υπάλληλοι της Συνεργατικής

Ξεπέρασαν τους 500 οι υπάλληλοι της Συνεργατικής που έχουν πατήσει το κουμπί της αποχώρησης μέσω του σχεδίου εθελούσιας μέχρι την Παρασκευή ανεβάζοντας τις προσδοκίες ότι ο στόχος για τους «900» θα επιτευχθεί.

Λίγες μέρες πριν τις 17 Αυγούστου ημερομηνία που εκπνέει η ισχύς του σχεδίου οι 2.660 εργαζόμενοι της Συνεργατικής μελετούν όλα τα δεδομένα που έχουν ενώπιον τους για να πάρουν την μεγάλη απόφαση.

Προκαταρκτικά, φαίνεται ότι μεγάλος αριθμός υπαλλήλων που έχει υιοθετήσει το σχέδιο είναι ηλικιακά πέραν των 50 ετών με αναλογία μέχρι στιγμής 55% γυναίκες και 45% άνδρες. Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος ηλικίας των υπαλλήλων της ΣΚΤ είναι 43 ετών.

Το σχέδιο θα κοστίσει €128 εκατ. με τον κάθε υπάλληλο που θα αποχωρήσει να λαμβάνει κατά μέσο όρο €140 χιλ. Όπως έχει διαρρεύσει, η Ελληνική Τράπεζα, η οποία με βάση τη συμφωνία εξαγοράς του καλού χαρτοφυλακίου της ΣΚΤ θα πρέπει να απορροφήσει 1.100 υπαλλήλους από τη Συνεργατική έχει ήδη αρχίσει να προσεγγίζει διακριτικά μέλη του προσωπικού προς τα οποία εκφράζει την πρόθεση της τράπεζας να τα εργοδοτήσει.

Πηγή: philenews

Σχετικά νέα

X
Translate »