Business stories

Άνεργοι Πτυχιούχοι: Oι 2 φίλοι που την είδαν αλλιώς και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση

Αποτελούν μια όμορφη ιστορία η οποία ήρθε να σπάσει τα taboo της κοινωνίας μας και να στείλει τα δικά της μηνύματα, ειδικά στους νέους. Σε μια κοινωνία ”κακομαθημένων” όπου μεγαλώνουμε ακούγοντας τους γονείς μας να μας συμβουλεύουν να σπουδάσουμε για να βρούμε μια καλή δουλειά σε μια εταιρεία, να είσαι στο γραφείο και να μην σε τρώει ο ήλιος κτλ…Στην ουσία μας ωθούν να γίνομε σύγχρονοι σκλάβοι δουλείας, γιατί το να εργάζεσαι 8-10 ώρες μέσα σε 4 τοίχους, μπροστά από μια οθόνη και να αμείβεσαι με 800 ευρώ είναι δουλεία.

Φυσικά μέσα στην κρίση άνθισαν οι παραπονεμένοι νέοι που δεν έβρισκαν δουλειά, σε γραφείο ή σε κάποια εταιρεία σχετική με τον κλάδο τους. Κάτι που λειτούργησε και ως δικαιολογία από το 2016 και μετά όπου οι πλείστοι προτιμούσαν να λαμβάνουν το 3Ε και να απολαμβάνουν αμέριμνοι τον καφέ τους, άλλωστε ποιος ο λόγος να εργαστούν. Εδώ ο γονιός δεν ήρθε να συμβουλεύσει το παιδί του ότι αν κάθεται μια 3ετία χωρίς να κάνει τίποτα θα έχει πρόβλημα όταν αποφασίσει να ψάξει δουλειά, γιατί για έναν εργοδότη να έχει ένα νέο απέναντι του με 3 χρόνια απραξίας λέει πολλά…

Και κάπου μέσα σε όλο αυτό, η πόλη μας γνώρισε τους άνεργους πτυχιούχους. Δυο φίλοι, δυο κουμπάροι, ο Γιάννος και ο Αντρέας, 28 και 26 ετών αντίστοιχα, με το που τέλειωσαν τις σπουδές τους σε Automotive Engineering και Computer Science και αφού το έψαξαν για τις ειδικότητες τους χωρίς αποτέλεσμα, πήγαν κόντρα στα taboo.

Δεν το πήραν στραβά, δέχτηκαν την κατάσταση ως είχε και αποφάσισαν να αλλάξουν πλεύση και να πάρουν τη ζωή και τη μοίρα τους στα χέρια τους. Έτσι αποφάσισαν να ανοίξουν δική τους επιχείρηση κάνοντας σάντουιτς.

Όπως όλες οι επιχειρήσεις έτσι και οι 2 φίλοι ξεκίνησαν με τα απλά και εξελίχθηκαν. Μιλώντας στην εκπομπή ”Σαββατοκύριακο με το Μάνεση” του Alpha Ελλάδος, ο Γιάννος και ο Αντρέας ανέφεραν ότι σήμερα νιώθουν δικαιωμένοι για την απόφαση τους καθώς η επιχείρηση τους έχει εξελιχθεί, έχουν δημιουργήσει ένα καλό πελατολόγιο και όλα έχουν πάρει το δρόμο τους.

Δείτε πιο κάτω τη συνέντευξη των άνεργων πτυχιούχων.

 

Η καντίνα βρίσκεται στη οδό Κυριάκου Μάτση στα Λειβάδια , τηλ 96632112 και λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα μέχρι Σάββατο, από τις 09:00 μέχρι τις 22:00) ενώ επίσης κάνει και delivery από τις 19:00 – 21:30

 

Σχετικά νέα

X
Translate »