Γενικά

ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι : Tα νοσηλευτήρια είναι στον αναπνευστήρα και δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι) προειδοποιεί ότι “τα κρατικά νοσηλευτήρια είναι στον αναπνευστήρα και δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν ακόμα τουλάχιστον ένα χρόνο για έναρξη εφαρμογής σοβαρών και ουσιαστικών διορθωτικών κινήσεων”.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε ανακοίνωση της, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Ο.Κ.Υπ.Υ. Sir Nicholson D., εκ της ενημέρωσης που έλαβε, “διαφάνηκε δυστυχώς, ότι παρόλο της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου εδώ και 7 μήνες και τον διορισμό διοικητικού συμβουλίου εδώ και 2 μήνες, από πλευράς του Δ.Σ. Ο.Κ.Υπ.Υ. στην παρούσα φάση δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη διορθωτικές κινήσεις στο επίπεδο των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, σε σχέση με τους ασθενείς και ιατρούς”.

“Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και προβληματισμό μας, ενώ παράλληλα διερωτόμαστε κατά πόσο το αρμόδιο Υπουργείο της Υγείας έχει προχωρήσει σε πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα που ταλανίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, την αναγκαιότητα λήψης άμεσων διορθωτικών μέτρων, ώστε να διαφυλαχθεί η βιωσιμότητα τους και η επακόλουθη επιτυχής εφαρμογή του Γε.Σ.Υ.”, σημειώνεται.

Εκφράζουμε, συνεχίζει η ΠΑΣΥΚΙ, την ικανοποίηση μας για το γεγονός ότι, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Κ.Υπ.Υ. αναγνωρίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσουν οι εργαζόμενοι γενικά και οι ιατροί ειδικότερα, τους οποίους θεωρεί απαραίτητους συμμάχους για να πετύχει η μεταρρύθμιση.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. ενημέρωσε τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ο.Κ.Υπ.Υ. ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια, οι λειτουργοί υγείας μαζί βέβαια με τους ασθενείς, δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν ακόμα ένα χρόνο για επίλυση των προβλημάτων της καθημερινής άσκησης ιατρικής, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στα νοσηλευτήρια, με πιθανές επιπτώσεις στην ασφάλεια των ασθενών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
x
Translate »