Γενικά

Πάνω από 5000 επισκέπτες στο 6ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ροδιού στην Ορμήδεια

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορα εδέσματα από Ορμηδιώτικο ρόδι

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Πάνω από 5000 επισκέπτες υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του 6ου  Παγκύπριου Φεστιβάλ Ροδιού στην Ορμήδεια, που πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου. 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορα εδέσματα και ποτά, όπως χυμό, λικέρ, ππαλουζέ, σιουσιούκκο, μαρμελάδα, ζιβανία και λουκούμια όλα παρασκευασμένα από Ορμηδιώτικο ρόδι.

Το φεστιβάλ διοργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας και τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των αντιπροσώπων  Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανάφερε ότι «θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους όλων των μελών της Βουλής για να εξευρεθούν τρόποι παροχής περισσότερων ποσοτήτων νερού στους γεωργούς.

Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Ορμήδειας Χριστόφορος Κασιουρής ανάφερε ότι «Η κοινότητα της Ορμήδειας είναι η πρώτη στην παραγωγή ροδιού σε όλη την Κύπρο» και έδωσε ξανά ραντεβού στο 7ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ροδιού την 2η Βδομάδα του Σεπτέμβρη το 2019.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα εμπλούτισαν με την παρουσία τους ο χορευτικός όμιλος Θέρμης-Θεσσαλονίκης, το μουσικό σχήμα , το Dance Center Dance is Life και ο Πολιτιστικός Όμιλος Ορμήδειας.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »