Κοινωνία

Οι μαθητές του ειδικού σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» παρέδωσαν στον κ. Βύρα το 1ο καλαμάκι πολλαπλής χρήσης

Παραδόθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, στον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, το πρώτο καλαμάκι πολλαπλής χρήσης. Η παράδοση έγινε από τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» Λάρνακας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ο Δήμος Λάρνακας στηρίζει το μεγαλεπήβολο έργο της Επιτροπής Εθελοντισμού του Σχολείου, η οποία καταβάλλει προσπάθειες για να αντικατασταθούν με βιοδιασπώμενα καλαμάκια όλα τα «συμβατικά» πλαστικά καλαμάκια που βρίσκονται στην πόλη.

 

Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από τη Λάρνακα και έτσι την καθιστά την πρώτη πόλη που έχει επιτύχει κάτι ανάλογο στη χώρα μας. Η προσπάθεια αυτή βρίσκει ανταπόκριση από το ευρύ Κοινό και αποτελεί παράδειγμα και για τις άλλες πόλεις.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, αφού παρέλαβε το καλαμάκι πολλαπλής χρήσης, ευχαρίστησε και συγχάρηκε τους μαθητές, αφού χάριν σε αυτούς αλλάζει μια συνήθεια η οποία μέχρι σήμερα θεωρείται από τις πιο επιβλαβείς για το περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως τίτλο «Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι» και εντάσσεται στις δράσεις της Ομάδας Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» «…επειδή νοιάζομαι…δρω».

ΛΑΡΝΑΚΑ, 17 Οκτωβρίου

Σχετικά νέα

X
Translate »