Κοινωνία

Οι εργαζόμενοι άνδρες μπορούν να συμβάλλουν εξίσου στην οικογενειακή ζωή

Εκστρατεία Ισότητας: Οι πρώτες διαφημίσεις στους τηλεοπτικούς μας δέκτες

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, η ΙΜΗ, η επίτροπος Ισότητας, το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου, υλοποιούν ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο: «Σπάζοντας το καλούπι: Ισότητα στην οικονομική ανεξαρτησία μεταξύ γυναικών και ανδρών» (Breaking the Mould: Promoting Gender Equality in Cyprus).

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει ως βασικό του στόχο την προώθηση ευέλικτων ρυθμίσεων εργασίας για τους άνδρες, προκειμένου να συμβάλλουν ισότιμα στην οικογενειακή ζωή. Επιπλέον, το Πρόγραμμα Ισότητας στην οικονομική ανεξαρτησία μεταξύ Γυναικών και Ανδρών, στοχεύει στην ενθάρρυνση των επιχειρήσεων -και κυρίως των ΜΜΕ- για την εφαρμογή απλών, φιλικών μέτρων προς όφελος της οικογένειας, αλλά και στην εξάλειψη του στερεότυπου που ορίζει ότι η οικιακή εργασία δεν ταιριάζει στην παραδοσιακή εικόνα της αρρενωπότητας.

Για να μπορέσουν να υλοποιηθούν οι στόχοι του Προγράμματος και να ενημερωθεί το ευρύ κοινό για τα θέματα ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, έχει ήδη ξεκινήσει τηλεοπτική καμπάνια και τα πρώτα βίντεο είναι στον αέρα. Η καμπάνια στοχεύει στο να αναδείξει το όφελος που έχουν τα φιλικά -προς την οικογένεια- μέτρα, με στόχο την ενθάρρυνση των εταιρειών για την εφαρμογή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΙΜΗ, τηλ.: 22505555, events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com /

http://www.breakingthemouldcy.com

Σχετικά νέα

X
Translate »