Όμορφα της Πόλης

Νεφέλη Αντωνίου: Κόντρα στα παιχνίδια της μοίρας, μαγεύει με τη φωνή της ΒΙΝΤΕΟ

Μαθήματα ζωής δίνει η 18χρονη Νεφέλη Αντωνίου από τη Λάρνακα. Το πείσμα, η επιμονή και η αγάπη της για το τραγούδι την βοήθησαν να ξεχωρίσει, παρά το ότι σε ηλικία μόλις 9 ετών, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο με αποτέλεσμα να πάσχει από νοητική στέρηση. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Γεννήθηκε ως ένα φυσιολογικό παιδί, με μεγάλη αγάπη για την μουσική. Μιλώντας στo alphanews.live, η μητέρα της Κατερίνα Αντωνίου τόνισε ότι από την κούνια δεν σταματούσε το τραγούδι. Στα εννέα της χρόνια όμως, η Νεφέλη διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Όπως μαρτυρεί η κυρία Αντωνίου, κατά την αφαίρεση του όγκου υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα μόνιμη νοητική υστέρηση. Μετά από το συγκεκριμένο γεγονός, η Νεφέλη δεν μπορούσε πια να αντιληφθεί τον κόσμο γύρω της ούτε καν να μιλήσει.

Σύμφωνα με την κυρία Αντωνίου, η μουσικοθεραπεία αποδείχτηκε ως μεγάλη διέξοδος στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Νεφέλη. Η μεγάλη της αγάπη μάλιστα για την μουσική, την βοήθησε σημαντικά στον προφορικό λόγο αλλά και να εκφράζεται μέσα απο το τραγούδι, στο οποίο καταθέτει την ψυχή της…

Αυτό διαπίστωσαν και όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, όπου η Νεφέλη μαζί με την χορωδία του Κέντρου ΑμΕΑ Άγιος Λάζαρος και την Δαλίδα Μίτζη, ένωσαν τις φωνές τους, για φιλανθρωπικό σκοπό.

NEFELH ANTWNIOU

Η Νεφέλη με την αγγελική φωνή της και το μοναδικό της χάρισμα επι σκηνής, κατάφερε να “μαγέψει” τους παρευρισκόμενους και να μεταδώσει το μήνυμα ότι “όλοι μπορούμε αρκεί να αγαπάμε πραγματικά αυτό που κάνουμε.”

Η αγάπη για τον συνάνθρωπο και η παροχή βοήθειας σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, έιναι ο κύριος στόχος του ιδρύματος ‘Χάρισμα’ το οποίο ίδρυσαν η Κατερίνα Αντωνίου, μητέρα της Νεφέλης και ο στιχουργός Σταύρος Σιδεράς. Στόχος, είναι μέσω καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων να αναδειχθούν τα ταλέντα χαρισματικών παιδιών όπως η Νεφέλη, είτε πάσχουν από κάποια νοητική στέρηση ή αναπηρία. Ενδεικτικά για τους σκοπούς του ιδρύματος, είναι τα όσα είπε η κυρία Αντωνίου:

«Δίνουμε την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά να αντιληφθούν ότι παρόλο που είναι διαφορετικοί, έχουν το δικαίωμα να είναι ίσοι και να κάνουν ότι και οι υπόλοιποι».

NEFELH ANTVNIOY

Σε ότι αφορά στα μελλοντικά σχέδια της Νεφέλης, αυτά είναι κυρίως φιλανθρωπικές συναυλίες, ενώ αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει ο νέος της δίσκος με όμορφα τραγούδια…

Σχετικά νέα

X
x
Translate »