Εκπαίδευση

Κλειστά σήμερα προαιρετικά ολοήμερα και ΚΙΕ

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης και προαιρετικά ολοήμερα σχολεία μετά την απόφαση των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτά να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία. Καθώς όπως σημειώνουν παρά τις συνεχιζόμενες συναντήσεις που είχαν με τον Υπουργό Παιδείας δεν έχουν γίνει δεκτά τα αιτήματά τους.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Η 24ωρη αυτή απεργία αποτελέι το πρώτο μέτρο τους όπως αναφέρουν για επιστροφή τους τόσο στο καθεστώς μισθωτού που είχαν πριν από το 2013, όπως επίσης και μοριοδότησή τους στο νέο σύστημα διορισμών. Όπως τονίζουν οι ίδιοι εξήγησαν σε όλες τις συναντήσεις που είχαν με το υπουργείο Παιδείας την κοινωνική αδικία που υφίστανται με την εφαρμογή της αγοράς υπηρεσιών από το 2013, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι με την αγορά υπηρεσιών έχουν χάσει το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας τους 4-5 μήνες που δεν έχουν απασχόληση και το δικαίωμα στην πληρωμή άδειας απουσίας.

 

Δεν άγγιξε τα προβλήματα

Μιλώντας στην «Κ» για τους λόγους που οι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν δεκτές τις εισηγήσεις που υπήρξαν από το Υπουργείο Παιδείας, και προχωρούν εν τέλη στην σημερινή απεργία ήταν το γεγονός ότι το υπουργείο δεν άγγιξε καθόλου τα δικά τους θέλω.

Δεν έλυσε το πρόβλημα η συνάντηση της περασμένης Παρασκευής

Αναφέρουν μάλιστα ότι με το να έρθει το Υπουργείο Παιδείας και να προσφέρει εν μέρει κάποια αύξηση στον μισθό τους, μπορεί να τους βοηθήσει οικονομικά για την περίοδο που οι ίδιοι δουλεύουν, εξηγώντας, ωστόσο, ότι αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, καθώς οι ίδιοι θα παραμένουν χωρίς εισοδήματα κατά τους μήνες που δεν εργάζονται. Κι αυτό γιατί το καθεστώς εργοδότησης (αορίστου χρόνου) δεν τους επιτρέπει λήψη ανεργιακού το διάστημα που δεν εργάζονται.

Αναφέρουν παράλληλα ότι το Υπουργείο δεν άγγιξε καθόλου ούτε και το θέμα μοριοδότησής τους στο νέο σύστημα διορισμών με αποτέλεσμα αν και πολλοί από τους εκπαιδευτικούς πέτυχαν στις εξετάσεις με υψηλούς βαθμούς να αλλάζει κατά πολύ η θέση τους στους νέους πίνακες διορισίμων καθώς αν και δουλεύουν πολλοί πάνω από μια δεκαετία στην εκπαίδευση δεν φαίνεται πουθενά η πείρα που έχουν.

 

Ασφαλή παραλαβή των παιδιών

Σε μια προσπάθεια να αποφεχθεί η ταλαιπωρία γονιών και μαθητών από την σημερινή απεργία με χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας σημείωσε ότι τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία δεν θα λειτουργήσουν κατά την σημερινή μέρα.
Ως εκ τούτου κάλεσε τους γονείς των παιδιών, που παραμένουν στα ΠΟΣ μετά τη λήξη των μαθημάτων της πρωινής ζώνης, να φροντίσουν για την ασφαλή παραλαβή των παιδιών τους στις 1:05 μ.μ.

 

Κάλεσμα και από ΚΙΕ

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Προσοντούχων Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Απασχολούμενων στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε.) κάλεσε και αυτός με την σειρά του τους γονείς να μην φέρουν τα παιδιά τους στα ΚΙΕ κατά την σημερινή μέρα, δεδομένου ότι η 24ωρη απεργία θα διεξαχθεί κανονικά.

 

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών των ΚΙΕ ήρθε μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την κανονική λειτουργία των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης σε μια προσπάθεια να ενημερώσει τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα ΚΙΕ ότι η 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών θα διεξαχθεί κανονικά όπως εξαγγέλθηκε, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: kathimerini.com.cy

 

Σχετικά νέα

X
Translate »