Αναπτυξιακά Έργα

Δύο εβδομάδες αναμένονται εξελίξεις για το Metropolis Mall στη Λάρνακα

Σε δύο περίπου εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί η αιτιολογημένη έκθεση που συντάσσει το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων, σχετικά με το Metropolis Mall στη Λάρνακα.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com
Η έκθεση θα επιμετρήσει στη λήψης απόφασης σε σχέση με το αν θα παραχωρηθεί ή όχι, άδεια κατά παρέκκλιση, για την κατασκευή εμπορικού κέντρου στην είσοδο της Λάρνακας, κοντά στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου Κοντού. Την αιτιολογημένη έκθεση θα μελετήσει ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, πριν την προωθήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση για αν θα παραχωρηθεί ή όχι άδεια ανέγερσης του Mall.Εναντίον της ανέγερσης του Mall έχουν ταχθεί οι καταστηματάρχες μέλη της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας Αμμοχώστου.Υπέρ της ανέγερσης κάτω από κάποιες προϋποθέσεις, είχε ταχθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, αλλά και η Μητρόπολη Κιτίου η οποία, εάν εγκριθεί η παραχώρηση άδειας, θα παραχωρήσει τη γη με μακροχρόνια σύμβαση ενοικίασης.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη αφορά στην ανέγερση εμπορικού κέντρου εμβαδού 40 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων με εμπορικά καταστήματα, υπεραγορά, χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας και κινηματογράφους. Θα υπάρχουν 100 καταστήματα και πολυκατάστημα, κινηματογράφοι, εστιατόρια, καφετέριες, παιδότοπος και υπεραγορά, και χώροι στάθμευσης.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Mall, θεωρεί ότι θα μπορούν να εξυπηρετούνται καταναλωτές από Λάρνακα και Ελεύθερη Αμμόχωστο.

Σχετικά νέα

X
Translate »