Εκπαίδευση

Γονείς: Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν σαν κακομαθημένα παιδιά

Φοβούνται την κριτική και τον έλεγχο – Πλήρης στήριξη από τους γονείς στον ΥΠΠ

Σε στήριξη του ΥΠΠ καλεί τόσο τις  Εκπαιδευτικές Οργανώσεις όσο και τον κάθε εκπαιδευτικό αναφορικά με τη διερεύνηση όλων των καταγγελιών αλλά και αιτημάτων που τέθηκαν διαχρονικά ακόμα και από τις ίδιες τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις για θέματα ανεπάρκειας, εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης, κτηριακών εγκαταστάσεων, ασφάλειας και Υγείας, βίας, λεκτικής βίας και πολλά άλλα, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α.).

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε ανακοίνωση της εν σχέσει με την αντιπαράθεση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Εκπαιδευτικών, η Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α αναφέρει ότι αποφάσισαν να τοποθετηθούν σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης, αλλά και συνετισμού του τρόπου συμπεριφοράς των Συνδικαλιστών.

«Χωρίς να εξετάσουμε καταρχάς στην ουσία του το θέμα, θεωρούμε ότι η υπερβολική στάση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Εκπαιδευτικών, η στείρα συμπεριφορά αλλά και το είδος των καταγγελιών στις οποίες προβαίνουν, το μόνο που καταφέρνει είναι να τους εκθέσει και να προκαλέσει περισσότερες ανησυχίες σε μας τους γονείς που συμμεριζόμαστε απόλυτα τις θέσεις του Υπουργού περί ανεπάρκειας πολλών εκπαιδευτικών».

Παράλληλα, τονίζεται τι έχουν αλλεπάλληλες καταγγελίες από Μέλη της Ομοσπονδίας «για προβληματικούς, αλλά και ανεπαρκείς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι παραμένουν στο απυρόβλητο λόγω του ότι οι Διευθύνσεις είναι τρομοκρατημένες από την στήριξη που ενδεχομένως θα δεχτούν, οι ανεπαρκείς εκπαιδευτικοί, από την συνδικαλιστική πλευρά, διαιωνίζοντας τεράστια προβλήματα τα οποία διοχετεύουν στα παιδιά μας και καλούμαστε εμείς να αντιμετωπίσουμε».

Καταλήγοντας, η Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α. σημειώνει ότι η έντονη αντιπαράθεση την οποία προκαλεί η συνδικαλιστική πλευρά, δεν είναι τίποτε άλλο από την κλασσική περίπτωση ανθρώπων που φοβούνται την κριτική και τον έλεγχο, «και όταν τέθηκε θέμα διερεύνησης αντέδρασαν σαν κακομαθημένα παιδιά που φοβούνται μήπως τα κακίσουν».

Πηγή:
ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »