Εκπαίδευση

Αυτά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης με αφορμή την 48ωρη απεργία

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου, ανακοίνωσε τα μέτρα της κυβέρνησης, εις απάντηση της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Μετά τη συνεδρία, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Κλέλια Βασιλείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα μελέτησε σειρά μέτρων τα οποία είναι υποχρεωμένο να λάβει σε περίπτωση που υλοποιηθούν τα απεργιακά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από τις εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ως γνωστόν, οι ηγεσίες των οργανώσεων πέραν της 48ωρης απεργίας που έχουν ήδη εξαγγείλει έχουν αναφερθεί και σε άλλα μέτρα όπως η λευκή απεργία, η κυλιόμενη απεργία ή αποχή από τα εξωδιδακτικά τους καθήκοντα στα δημόσια σχολεία.

Το Υπουργικό Συμβούλιο κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού όπως συναντηθεί με τους συνδέσμους των οργανωμένων γονέων με σκοπό τον συντονισμό για τους τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών από την απεργία που έχουν εξαγγείλει οι εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ή από άλλα μέτρα που ενδεχομένως ληφθούν έχοντας πάντοτε ως πρώτιστο γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών και ειδικότερα θέματα ασφάλειας τους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η συνάντηση του Υπουργείου Παιδείας με τους Oργανωμένους Γονείς θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο (15/9)

Επίσης, η Διυπουργική Επιτροπή για την Παιδεία έχει λάβει οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να έρθει σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ως προς την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων νομικών εργαλείων τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε για προάσπιση των συμφερόντων της δημόσιας Παιδείας και κατ΄επέκταση των ίδιων των παιδιών και της κοινωνίας, ευρύτερα.

Κατά τη σημερινή συνεδρία συζητήθηκαν, επίσης, πρακτικές που θα μελετηθούν από την Κυβέρνηση ως προς την αναπλήρωση του διδακτικού χρόνου σε περίπτωση που η αχρείαστη ένταση, που έχει προκληθεί λόγω της στάσης των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, επεκταθεί πέραν της 48ωρης απεργίας.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 6 Σεπτεμβρίου, η Διυπουργική Επιτροπή και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, από κοινού, κατέληξαν σε συμφωνία. Αυτή η συμφωνία βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι και μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για τον εφ’ όλης της ύλης διάλογο που οφείλουμε να συνεχίσουμε για να οδηγηθούμε σε λύση των σοβαρών προβλημάτων στον τομέα της Παιδείας, για το καλό του δημόσιου σχολείου, των παιδιών μας και ολόκληρης της κοινωνίας στο σύνολό της».

Στο μεταξύ, τους λόγους για τους οποίους ορίστηκε η 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών για την ερχόμενη Τρίτη εξήγησε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο».

Παράλληλα, ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους προχώρησε την Πέμπτη (13/9) σε μια καυστική ανάρτηση κατά της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων έγραψε:«Θα δούμε σε λίγες μέρες πόσα επικοινωνιακά παιχνίδια θα καταφέρουν να παίξουν και πόσους παλικαρισμούς και επίδειξη δύναμης θα κάνουν, όταν θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα σαΐνια του δικτάτορα Ερτογάν και τα σαΐνια των Ηνωμένων Εθνών»

Σχετικά νέα

X
Translate »