Εκπαίδευση

Απάντηση ΥΠΠ για τη διαμαρτυρία στο Δημοτικό Aγίου Λαζάρου

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά  με την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες από τον Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Λαζάρου Α’.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

1. Ύψιστη προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι και παραμένει η ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού του σχολείου και, ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπει τη λειτουργία σχολικών κτηρίων που εγκυμονούν κινδύνους.

2. Στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος αντισεισμικής αναβάθμισης στα δημόσια σχολικά κτήρια που εφαρμόζει η Κύπρος, το έργο του παιδαγωγικού εκσυγχρονισμού και της αντισεισμικής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Λαζάρου αποτελεί, στην παρούσα φάση, πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

3. Το έργο εντάχθηκε στον Προϋπολογισμό του 2016 και προκηρύχθηκε για τον σκοπό αυτό διαγωνισμός, περί τα τέλη του 2015. Λόγω νομικών κωλυμάτων, το έργο δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί. Με συντονισμένες, όμως, και συνεχείς ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Νομικής Υπηρεσίας, τα εμπόδια έχουν πλέον ξεπεραστεί. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής του συμβολαίου, αναμένεται σύντομα η έναρξη υλοποίησης του έργου.

4. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ήταν ενήμεροι για τα πιο πάνω.

 

Κατέβασαν ρολά στο Δημοτικό Αγ. Λαζάρου

Σχετικά νέα

X
Translate »