Γενικά

Αλλάζει το σύστημα βαθμών ποινής για τους οδηγούς – Θα αφαιρείται η άδεια στους 12

Ενώπιον της Βουλής θα τεθεί σύντομα το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο αλλάζει το σύστημα βαθμών ποινής για τους παραβάτες οδηγούς.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατατέθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη Νομική Υπηρεσία και μετά από κάποιες αλλαγές θα κατατεθεί ενώπιον της Βουλής προς ψήφιση.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται όταν ένας οδηγός συμπληρώνει 12 βαθμούς ποινής θα ενημερώνεται ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και εάν σε πέντε ημέρες δεν υπάρξει ένσταση θα του αφαιρεί την άδεια.
Υπενθυμίζεται πως με τον νόμο που βρίσκεται σε ισχύ στους 12 βαθμούς οι παραβάτες οδηγοί οδηγούνταν ενώπιον δικαστηρίου σε μεταγενέστερο στάδιο, το οποίο αποφάσιζε εάν θα τους αφαιρεθεί η άδεια ή αν θα πλήρωναν εξώδικο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος» αρχικά δεν δινόταν το δικαίωμα στους παραβάτες οδηγούς για να καταθέσουν ένσταση ωστόσο η Νομική Υπηρεσία έκρινε πως κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό και έτσι θα δίνεται στον οδηγό το δικαίωμα να πει την άποψη του πριν του αφαιρεθεί η άδεια.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Μάλιστα το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει αύξηση των ποινών σε βαθμούς ποινής για τους οδηγούς για σοβαρές τροχαίες παραβάσεις. Παράλληλα το εν λόγω νομοσχέδιο θα προβλέπει και αύξηση των εξωδίκων για τους παραβάτες οδηγούς που μπορεί να προβλέπει τριπλασιασμό ή ακόμα και τετραπλασιασμό του ποσού.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σχετικά νέα

X
Translate »